Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Universitaris, de pràctiques als Muntanyans de Torredembarra

Són alumnes de la Universitat de Barcelona de les facultats de Biologia i Cències Ambientals.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Alumnes en l'espai natural que comparteixen Torredembarra i Creixell. FOTO: Anna F.-Aj. Torredembarra

Alumnes en l'espai natural que comparteixen Torredembarra i Creixell. FOTO: Anna F.-Aj. Torredembarra

La Universitat de Barcelona (UB) torna a dur a terme aquests dies la seva ja tradicional sessió de pràctiques de camp de docència universitària als Muntanyans. D’acord amb el conveni signat l’any 2006, cada any alumnes de la Universitat de Barcelona, primer de la Facultat de Biologia i en els darrers anys de la de Ciències Ambientals, vénen a Torredembarra a realitzar les pràctiques dels seus estudis a les dependències de Cal Bofill i a l’espai d’interès natural Platja de Torredembarra i Creixell.

L’objectiu de la pràctica és introduir els alumnes en les tècniques bàsiques de l’ecologia de poblacions i comunitats, en concret a la zona de dunes i a la zona humida. L’activitat a realitzar és la familiarització amb una eina bàsica d’ecologia de comunitats, l’inventari. Es realitzen mostratges aleatoris per l’espai, s’anoten les espècies de plantes observades i se n’estima l’abundància.

Torredembarra-Muntanyans
Alumnes universitaris, de pràctiques als Muntanyans. FOTO: Anna F.

Hi prendran part uns vuitanta alumnes que es repartiran en diversos grups, de manera que cada divendres es troben a Cal Bofill setze alumnes i dos professors. Cal tenir present que els alumnes de la Universitat de Barcelona fa molts anys que es desplacen als Muntanyans precisament per l’interès que aquest espai natural té per desenvolupar estudis ecològics, la bona comunicació i la presència del Centre d’Activitats Mediambientals de Cal Bofill, on es realitza la introducció a l’activitat i les anàlisis de les dades.

Temas

Comentarios

Lea También