Vila-seca aprova destinar 10,67 milions d’euros a l’impuls social i econòmic

S’aprova també el conveni que permetrà posar en servei el transport urbà

30 abril 2020 07:00 | Actualizado a 30 mayo 2020 17:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ple de l’Ajuntament de Vila-seca, celebrat telemàticament ahir divendres, va aprovar per unanimitat el segon expedient de modificació de crèdit que ha permès incorporar un total de 10.674.748,23 euros al pressupost municipal. Aquest expedient és el més important de la història de Vila-seca i parteix de la necessitat de donar una resposta àgil i eficaç a l’actual situació d’emergència social i econòmica, derivada de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 amb el consens de tots els grups polítics que tenen representació.

Fer front al 18% de l’atur de la localitat i reactivar l’economia són dos de las premises sobre les que se sustenta aquest Pla d’Impuls que, inicialment, havia de ser de uns dos milions però s’ha acabat incrementant en 8,5 millones gràcies a l’aportació de tots els grups municipals.

El Pla d’Impuls Municipal es mourà sobre tres eixos estratègics: impuls a l’acció social i assistencial a les famílies, impuls al teixit productiu i a l’activitat econòmica e impuls a l’ocupació i a la formació de les persones. 

El Ple municipal va aprovar també el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Vila-seca, el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’Autoritat del Transport Metropolità de Tarragona i l’empresa T y J Plana, SL per a la millora del transport públic de viatgers per carretera a Vila-seca. Aquest conveni ha de permetre la posada en servei d’un autobús municipal per al transport públic de viatgers.

D’altra banda, el Ple municipal aprovà la declaració d’inversions financerament sostenibles del pressupost 2020; va aprovar provisionalment la modificació de l’ordenança fiscal número 20 reguladora de la taxa per a la utilització privativa o aprofitament especial del domini públic i va suspendre parcialment l’ordenança reguladora de les autoritzacions per a l’ocupació de la via pública amb tendals, taules, cadires i similars dels nuclis urbans de Vila-seca i la Pineda, mentre duri la vigència de l’aplicació de l’estat d’alarma.

El Ple va debatre i va aprovar també una moció conjunta presentada per tots els grups municipals per instar al Govern de l’Estat a respectar l’autonomia municipal i facilitar que les Corporacions Locals puguin fer front a la crisi social i econòmica per la Covid-19.

Comentarios
Multimedia Diari