Vila-seca celebra Carnaval amb l’exposició “Rua històrica de Carnaval”

Es podrà veure al Jardí del Castell des del 13 de febrer fins al 13 de març

10 febrero 2021 06:30 | Actualizado a 10 febrero 2021 22:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Enguany Vila-seca celebrarà el Carnaval amb una exposició titulada “Rua històrica de Carnaval”, que tindrà lloc al Jardí del Castell entre els dies 13 de febrer i 13 de març, de 10.00 a 21.00 h.

Aquesta exposició recollirà pòsters, imatges i textos del que han representat les festes i activitats de Carnaval a Vila-seca al llarg d’un total de quatre dècades, des de la seva recuperació després de la dictadura fins a l’actualitat.

Les quatre dècades que els visitants hi podran trobar són:

“De la repressió a la disbauxa” (1984-1993). Hi trobarem els inicis del Carnaval a càrrec de la societat Ateneu Pi i Margall l’any 1979 amb la primera desfilada, fins que l’any 1984 van decidir sortir al carrer i van organitzar la primera Rua. L’any 1993 fruit de l’embranzida que havia agafat la festa és l’Ajuntament qui assumeix l’organització del actes de Carnaval.

“Els joves prenen el relleu” (1994-2003). En aquesta dècada s’hi reflecteixen els canvis i proves per acabar definint el que seria l’actual estructura del Carnaval de Vila-seca. Així doncs veurem la desaparició de la Guerra de la Clofolla “Corfolla” o l’inici del ball de Carnaval a l’envelat o al pavelló municipal.

“La consolidació d’una gran Rua” (2004-2013). Durant aquest període trobem un primer moment de continuïtat i consolidació del mou model de festa i posteriorment s’hi veu la incorporació dels premis que s’atorguen a les colles. A més durant l’any 2020 es realitza un format diferent de rua “el Carnavalòdrom”.

“Arriba la maduresa del Carnaval” (2014-2021). Coincidint amb aquest any es crea la Comissió de Carnaval Dogs a Vila-seca. Això suposa un canvi en les dinàmiques organitzatives amb més participació. S’incorporen noves activitats, com el concurs de cartells de carnaval, la gran festa infantil o el vermut carnavalesc.

A més de fotografies, també s’hi mostraran diverses disfresses, un collage gegant i un recull dels discursos de Carnestoltes des de l’any 1984 i fins a l’actualitat.

Comentarios
Multimedia Diari