Vila-seca: el romiatge a Mas Calvó compleix amb la tradició

La masia entre Reus i Vila-seca va celebrar la festivitat de Sant Bernat Calvó amb una missa i l’actuació de l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina

28 octubre 2019 08:20 | Actualizado a 28 octubre 2019 11:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dins el calendari vilasecà, el romiatge a Mas Calvó és una tradició que es repeteix cada any per celebrar la festivitat de Sant Bernat Calvó. En aquest gran casal gòtic del segle XII, situat a la carretera de Salou, és on va néixer sant Bernat Calvó en l’any 1180.

Ahir, en commemoració a la Festivitat de Sant Bernat Calvó, es va fer el tradicional romiatge a Mas Calvó. Concretament a les 12.00 hores hi va haver la missa en honor a Sant Bernat Calvó, durant la qual es van cantar els Goigs, a càrrec de l’Aula de Cant del Conservatori de Vila-seca, amb acompanyament de piano. L’acte va congregar nombrosos fidels que van omplir les cadires preparades davant la façana del mas per seguir l’homilia a l’aire lliure.

En acabar la cerimònia, cap a les 13 hores, es va dur a terme l’actuació del grup de cultura popular i tradicional Esbart Dansaire Ramon d’Olzina de Vila-seca. Posteriorment, es va poder visitar el mas i es va repartir coca i vi dolç a tots els assistents. Com cada any, l’acte va ser organitzat per la Fundació Privada Bernat Calvó, la Parròquia de Sant Esteve i l’Ajuntament de Vila-seca.

Per tal de poder arribar a Mas Calvó, hi va haver un servei de transport gratuït des de la Pineda, a Vila-seca i a la Plana. Mas Calvó es troba ubicat al terme municipal de Reus però en l’àmbit parroquial pertany a Vila-seca. És per aquest motiui que ambdues poblacions són presenets en la festivitat de sant Bernat Calvó.

Comentarios
Multimedia Diari