Vila-seca es manifesta per a rebutjar la violència envers les dones

Demà divendres a l’Auditori, concert commemoratiu amb Elena Gadel i lectura del manifest

21 noviembre 2021 22:40 | Actualizado a 25 noviembre 2021 13:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avui més d’un centenar de vila-secans i de vila-secanes s’han concentrat a la plaça de l’Església per tal de demostrar el seu rebuig a la violència envers les dones, en el marc dels actes commemoratius al voltant del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra avui, 25 de novembre.

Durant aquesta concentració, coordinada des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vila-seca, la regidora Anabel Margalef ha enviat un missatge de denúncia contra la violència masclista i ha demanat sensibilització i compromís per tal d’erradicar aquesta lacra de la societat.

Durant la tarda, els actes seguiran amb una projecció de Curtmetratges al Centre Cívic i Cultural de la Pineda a les 17.00 h. Concretament es projectaran “El Cuento de nunca jamás”, “Cariño”, “Un cuento familiar” i “Cartas para Lucía”. A les 6 de la tarda, l’Espai Jove acollirà el cinefòrum “Desconstruïm l’amor romàntic”.

Els dies 25, 26 i 29 de novembre tindrà lloc el curs “Empoderament i Lideratge en femení”, pel qual es poden tramitar les inscripcions a través del web del SOCE. El divendres 26 de novembre es commemorarà oficialment el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb l’acte institucional que s’iniciarà a les 21.00 h amb la lectura del manifest i seguirà amb el concert d’Elena Gadel i Marta Robles “Les dones de la meva vida”, a l’Auditori Josep Carreras. Es pot aconseguir la invitació gratuïta a l’esdeveniment a través del web de l’Auditori.

Dijous 2 de desembre a les 17.30 h hi haurà el club de lectura virtual de “Terres mortes” de Núria Bendicho. Tothom que ho desitgi es pot inscriure a aquesta activitat al correu bm.vila-seca@vila-seca.cat.

Cal recordar, a més, que al voltant de les activitats del 25N es pot trobar l’exposició “L’ombra de les dones” a l’Espai Jove. També es realitzarà un programa breu, didàctic i mobilitzador per a entitats que vulguin incorporar eines i mecanismes per a la prevenció de les conductes masclistes en la seva entitat, titulat “Construir espais i relacions lliures de masclisme en les nostres entitats” d’unes 10 hores de duració. Per últim, el Casal de la Dona i Se’ns va l’Olla Teatre van crear el vídeo “Va per a totes elles” que es pot visualitzar a https://youtu.be/YGLn8LoanlE.

Comentarios
Multimedia Diari