Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Vila-seca treu pit en el primer any de mandat de la legislatura

L'alcalde, Josep Poblet, fa un repàs de les 50 actuacions prioritàries del mandat i el seu estat d´execució 12 mesos després de guanyar les eleccions

Jordi Cabré

Whatsapp
L'alcalde Josep Poblet, en una imatge d'arxiu a l´Ajuntament de Vila-seca. FOTO: ALBA MARINÉ

L'alcalde Josep Poblet, en una imatge d'arxiu a l´Ajuntament de Vila-seca. FOTO: ALBA MARINÉ

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, va fer ahir un exhaustiu repàs a la situació municipal. Com acostuma a fer a cada legislatura, l’alcalde fa un repàs de les actuacions compromeses en el període electoral i l’estat en què es troben 12 mesos després d’iniciar la legislatura. Ha admès sentir-se molt satisfet i ha reconegut que la feina feta des de l’Ajuntament i també d’altres agents que participen en aquest territori municipal permeten que la ciutat del Tarragonès sigui una de les més sanejades econòmicament i que ha sabut sortejar la crisis d’una forma menys dramàtica per als seus 23.000 veïns empadronats (i al voltant de 40.000 persones reals que fan vida a Vila-seca durant els 12 mesos de l’any).

Poblet ha dividit les 50 promeses als vilasecans en tres grans blocs. El principal dedicat a les persones (ocupació, formació i ajust socials), el segon enfocat al territori (obres i millores) i el tercer apartat fa referència a les accions (turisme, promoció, activitat econòmica). L’alcalde ha explicat que el 10% de totes les accions ja estan acabades; el 62% estan en execució i les altres (28%) en tràmit. L’alcalde ha comentat que a mesura que s’acompleixin els 50 compromisos amb els ciutadans, s’aniran aplicant més accions i propostes durant la legislatura.

Tot i fer balanç global d’aquests 12 mesos, Poblet ha destacat per damunt de tot l’esforç municipal per ajudar a les famílies més desafavorides i en les que l’Ajuntament té especial sensibilitat. Per aquesta raó ha recordat l’esforç en potenciar l’ocupació (on hi ha una partida de 3 milions d’euros) amb formació, i contractació de persones a les empreses locals. Aquestes polítiques han permès que Vila-seca porti 35 mesos consecutius on l’atur baixa mes a mes si es compara amb el mateix mes de l’any anterior. Poblet ha dit que la xifra de juliol és del 10,22% d’atur i que segurament pujarà unes dècimes aquest agost, però que és una xifra optimista venint del 23% d’atur del principi de la crisis. “L’objectiu és acabar en un atur d’un sol dígit i com més petit millor”, ha afegit l’alcalde.

Juntament amb la formació i ocupació dels veïns, amb ajuts importants a les empreses per incentivar la contractació, també s’ha destacat l’esforç municipal en la cobertura dels ajuts socials. “És important ajudar a aquestes persones que amb la crisis han patit molt i tot i que la recuperació econòmica es veu en la baixada de l’atur, el nivell de recuperació de les famílies és més lent i hem cregut que s’ha de seguir fent un gran esforç per a ells”, ha dit Poblet.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También