Vila-seca treu pit en el primer any de mandat de la legislatura

L'alcalde, Josep Poblet, fa un repàs de les 50 actuacions prioritàries del mandat i el seu estat d´execució 12 mesos després de guanyar les eleccions

19 mayo 2017 18:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, va fer ahir un exhaustiu repàs a la situació municipal. Com acostuma a fer a cada legislatura, l’alcalde fa un repàs de les actuacions compromeses en el període electoral i l’estat en què es troben 12 mesos després d’iniciar la legislatura. Ha admès sentir-se molt satisfet i ha reconegut que la feina feta des de l’Ajuntament i també d’altres agents que participen en aquest territori municipal permeten que la ciutat del Tarragonès sigui una de les més sanejades econòmicament i que ha sabut sortejar la crisis d’una forma menys dramàtica per als seus 23.000 veïns empadronats (i al voltant de 40.000 persones reals que fan vida a Vila-seca durant els 12 mesos de l’any).

Poblet ha dividit les 50 promeses als vilasecans en tres grans blocs. El principal dedicat a les persones (ocupació, formació i ajust socials), el segon enfocat al territori (obres i millores) i el tercer apartat fa referència a les accions (turisme, promoció, activitat econòmica). L’alcalde ha explicat que el 10% de totes les accions ja estan acabades; el 62% estan en execució i les altres (28%) en tràmit. L’alcalde ha comentat que a mesura que s’acompleixin els 50 compromisos amb els ciutadans, s’aniran aplicant més accions i propostes durant la legislatura.

Tot i fer balanç global d’aquests 12 mesos, Poblet ha destacat per damunt de tot l’esforç municipal per ajudar a les famílies més desafavorides i en les que l’Ajuntament té especial sensibilitat. Per aquesta raó ha recordat l’esforç en potenciar l’ocupació (on hi ha una partida de 3 milions d’euros) amb formació, i contractació de persones a les empreses locals. Aquestes polítiques han permès que Vila-seca porti 35 mesos consecutius on l’atur baixa mes a mes si es compara amb el mateix mes de l’any anterior. Poblet ha dit que la xifra de juliol és del 10,22% d’atur i que segurament pujarà unes dècimes aquest agost, però que és una xifra optimista venint del 23% d’atur del principi de la crisis. “L’objectiu és acabar en un atur d’un sol dígit i com més petit millor”, ha afegit l’alcalde.

Juntament amb la formació i ocupació dels veïns, amb ajuts importants a les empreses per incentivar la contractació, també s’ha destacat l’esforç municipal en la cobertura dels ajuts socials. “És important ajudar a aquestes persones que amb la crisis han patit molt i tot i que la recuperació econòmica es veu en la baixada de l’atur, el nivell de recuperació de les famílies és més lent i hem cregut que s’ha de seguir fent un gran esforç per a ells”, ha dit Poblet.

 

Comentarios
Multimedia Diari