Actuacions al Fortí d'Altafulla, per lluitar contra l’erosió

El municipi es prepara per rebre l’hivern i els temporals amb mesures que es preveuen en el Pla de Gestió d’aquests espais naturals

14 diciembre 2020 06:30 | Actualizado a 15 diciembre 2020 10:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les platges d’Altafulla es preparen per rebre l’hivern i els temporals, quan ja han presentat els primers episodis, els quals van associats a aquesta època de l’any, amb la posada en marxa de les mesures que es preveuen en el Pla de Gestió d’aquests espais naturals de la vila. 

D’aquesta manera, a partir d’ara mateix, s’iniciaran els treballs començant per les actuacions a les zones que ja s’han vist afectades en les últimes setmanes. Des que el passat mes de gener el temporal Glòria posés a prova l’estructura de la platja, són diverses les actuacions de manteniment que s’hi ha dut a terme seguint aquest pla. 

Una d’elles és l’ús de reservoris de sorra, com el que s’ha creat al Vinyet, a la part sud de les platges del municipi, per regenerar altres zones amb pèrdues significatives d’aquest element.

Una de les zones amb més incidència de les llevantades és la del Fortí, a l’extrem nord de la línia de costa, a tocar del parc de Voramar. Aquí l’entrada de sorra durant els temporals és habitual i ara cal agafar-la i reservar-la per usos futurs. És per això que es crearan una mena de trampes de sorra, per retenir-la i evitar que entri a la zona enjardinada. Així mateix, es preveu que l’aigua de mar que s’endinsa cap al parc pugui ser absorbida  sense que es formin els habituals reguerols.

Les trampes de sorra o els reservoris són algunes de les fórmules per les quals s’opta a Altafulla per disposar de sorra a les platges de la vila durant tot l’any, tenint en compte, també la regeneració natural de les platges. 
Però una altra de les intervencions previstes en el Pla de Gestió, de moment no tirarà endavant. Són les mampares que inicialment s’havia previst de col·locar al tram del passeig marítim de Botigues de Mar. 

Segons la coalcaldessa i regidora de Medi Ambient, Alba Muntadas, els temporals que tenen més incidència a les platges del municipi “són de mar de fons, les onades no són excessivament altes i l’aigua s’escola pels accessos a la platja”. Per aquest motiu Muntadas considera que “les mampares serien poc eficaces en aquestes circumstàncies i la seva instal·lació massa costosa”.

Comentarios
Multimedia Diari