Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Aturada la licitació del servei de neteja viària del Vendrell

El grup de Som Poble-ERC va presentar un recurs davant el Tribunal de Contractes del Sector Públic

| Actualizado a 13 marzo 2023 20:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha suspès cautelarment la nova licitació del servei de neteja viària del Vendrell. Ho ha fet públic el grup municipal Som Poble – ERC, a l’oposivió, que va recórrer l’adjudicació a aquest ens.

Som Poble-ERC va considerar que el concurs públic estava “viciat” per la falta d’un informe econòmic que justifiqués mantenir el servei externalitzat en comptes de municipalitzar-lo.

Al febrer, Som Poble – ERC també va denunciar aquesta licitació al Jutjat Contenciós Administratiu pel mateix motiu, i demanava que ordenés suspendre-la cautelarment fins que s’esclarís si s’havia comès alguna irregularitat en no haver fet un anàlisi econòmic detallat abans de convocar el concurs públic.

12,8 milions

La nova licitació de la neteja viària del Vendrell és un contracte de 12,8 MEUR pels propers cinc anys, i resol la pròrroga forçosa en què es trobava el servei des de fa set anys. El contracte actual es va signar el 1999, i el 2016 va vèncer totes les pròrrogues previstes.

Quan va transcendir la denuncia al Contenciós Administratiu, el govern va defensar la legalitat de la licitació, tot assegurant que els informes tècnics fets per la comissió d’estudi eren complerts.

L’executiu local va recalcar aleshores que dues terceres parts del ple havien donat suport a mantenir el servei externalitzat i van acusar SP-ERC d’haver recorregut a la justícia per “impotència política”.

Habitual

L’alcalde Kenneth Martínez explica que la suspensió cautelar és la primera acció que determina el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic quan li arriba un recurs i fins que es resolgui.

Normalment són les empreses excloses en una licitació les que acostumen a recòrrer a aquest tribunal. El problema en que es troben moltes administracions és el temps en que triga en arribar una resolució.

Comentarios
Multimedia Diari