Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Cambrils acorda concedir la Medalla d’Honor de la Vila a Siscu Morell

El ple de l’Ajuntament també ha aprovat atorgar quatre Mencions honorífiques i quatre Medalles al mèrit a persones i entitats que han destacat en diferents àmbits

| Actualizado a 25 noviembre 2022 19:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple Municipal de Cambrils ha aprovat avui divendres per unanimitat atorgar la Medalla d’Honor de la Vila al cambrilenc Siscu Morell i Ruhi, que després de ser diagnosticat d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) s’ha erigit com a abanderat de la lluita contra aquesta malaltia neurodegenerativa, col·laborant en nombrosos actes i accions solidàries arreu del país.

El plenari també ha acordat concedir quatre Mencions Honorífiques a entitats i persones que han destacat en qualsevol àmbit de la vida de la ciutat o bé commemoren efemèrides destacades.

$!Cambrils acorda concedir la Medalla d’Honor de la Vila a Siscu Morell

Les persones mereixedores d’aquestes distincions han estat Rosa Maria Barberà Rué, per 50 anys de dedició a la pedagogia de la dansa; Fina Mestres Ventura, referent en la implantació dels estudis de Formació Professional a la demarcació, i Manuel Niñerola Cornado, membre fundador de diverses entitats en el món de la construcció i l’empresariat. La Colla Gegantera Tota l’Endenga també ha estat reconeguda amb una menció honorífica coincidint amb el 30è aniversari de l’entitat.

D’altra banda, el consistori ha atorgat quatre Medalles al mèrit, que són les distincions específiques incorporades al nou reglament per reconèixer cambrilencs i cambrilenques que destaquin en temes culturals, científics, cívics o esportius.

El ple ha decidit atorgar una Medalla al Mèrit Cultural al músic i pescador Carlos “Ventura” Rom Mellau, per la seva tasca de recerca sobre cançons tradicionals, i la Medalla al Mèrit Cívic a l’exregidor Pere Martí Castells, per la seva implicació en la Congregació de la Puríssima Sang i altres entitats; a Joan Albert Campos, impulsor de l’Estació Nàutica, i a Carles Martí Poca, professor del Col·legi de la Salle durant més de 40 anys i president de l’Associació d’Antics Alumnes.

Els reconeixements han estat proposats per la Comissió d’Honors i Distincions, que ha valorat candidatures presentades per diferents persones, entitats i grups polítics municipals. L’acte de lliurament de les distincions es portarà a terme el proper 16 de desembre a les 19 hores a la Sala de Plens, en el marc de la Festa Major de la Immaculada, i comptarà amb l’actuació musical d’Alfredo Panebianco i Vània del Mònaco.

Comentarios
Multimedia Diari