Cambrils dobla l’aportació econòmica destinada als plans d’ocupació     

El consistori ha contractat aquest gener a 14 persones desocupades en el marc del primer programa amb finançament íntegrament municipal

07 febrero 2018 18:29 | Actualizado a 08 febrero 2018 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Cambrils ha doblat la inversió destinada als programes ocupacionals que combinen formació i treball.

Aquest gener l’Ajuntament ha contractat un total de 14 persones en el marc dels primers plans d’ocupació amb finançament íntegrament municipal.

A més, entre el desembre i el gener, també han començat a treballar a l’Ajuntament 16 persones més corresponents a diferents línies del programa Formació i Treball, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat.

A data de desembre, el registre de persones aturades a Cambrils és de 2.373, de les quals més de 700 són de llarga durada. Davant d’aquest mapa d’atur, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que el govern municipal va decidir posar en marxa per primera vegada Plans d’Ocupació Municipal per complementar les línies ja encetades amb el Servei d’Ocupació de Catalunya i, d’aquesta manera, donar oportunitats de reinserció laboral a més persones de segments de població que es troben una situació més desafavorida.

L’alcaldessa ha afirmat que aquesta aportació extra de 250.000 euros per a la realització dels plans d’ocupació respon a un dels objectius del mandat i ha manifestat la voluntat de donar continuïtat a la iniciativa.

Finalment, Mendoza ha destacat la importància de reforçar les polítiques actives d’ocupació per rebaixar l’atur, millorar les possibilitats d’accés al treball de les persones desocupades amb més dificultats per trobar feina i,  alhora, dur a terme projectes d’interès col·lectiu.

Per la seva banda, el regidor d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació, Alejandro Garcia, ha explicat que tenint en compte els sectors més afectats i les necessitats del municipi, les noves contractacions s’han destinat a la realització d’actuacions de millora i manteniment de diferents espais de la via pública.

Els contractats són persones empadronades a Cambrils amb experiència en el món de la construcció que no rebien cap subsidi o havien esgotat la prestació d’atur.

El regidor de Polítiques Actives d’Ocupació també ha destacat que els programes inclouen formació dins la jornada laboral per afavorir l’ocupabilitat dels beneficiaris.

Les persones contractades pels Plans d’Ocupació Municipal realitzaran una acció formativa de 65 hores en l’àmbit dels riscos laborals i de capacitació per a la recerca de feina. En el cas dels plans subvencionats pel SOC, el personal administratiu realitzarà un mòdul de competències digitals i el personal de brigades rebrà formació en ofimàtica i gestió de recursos humans.

Plans d’Ocupació Municipals (Brigada)

Paleta: 8 operaris pel manteniment de la via pública: voreres, guals adaptats, escocells, etc)

Logística: 2 operaris pel manteniment del mobiliari urbà i muntatges d’escenaris, actes festius, exposicions etc. 

Pintura: 3 operaris pel manteniment de fanals, bancs, papereres, edificis públics, etc.

Electricistes: 1 operari pel manteniment de l’enllumenat públic, edificis públics, actes festius, etc.

Programa Formació i Treball del SOC (línies PANP, PRMI i DONA)

Personal administratiu: 13 treballadors i treballadores als departaments d’Esports, Cultura, Urbanisme, Benestar Social, Obra Pública, Promoció de Ciutat, Biblioteca, OAC, Arxiu Municipal, Policia Local, Compres i contractació, Ensenyament i Participació Ciutadana

Personal de brigada: 2 treballadors

Joves en pràctiques: 1 treballador al Departament de Noves Tecnologies

Comentarios
Multimedia Diari