Cambrils honra al metge Gimbernat en el bicentenari de la seva mort

L'onzena edició dels Cicles de Memòria ressaltaran la figura d´aquest il·lustre cirugià i anatomista dels segles XVIII i XIX

19 mayo 2017 17:53 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils ha organitzat una nova edició, l’onzena, dels Cicles de Memòria, que com cada any esdevenen una ocasió especial per ressaltar aspectes de la història de Cambrils.

Enguany, en motiu del bicentenari de la mort del fill il·lustre de Cambrils, Antoni de Gimbernat, les conferències giraran a l’entorn de la seva figura.

Bona part dels programa està dissenyat per descobrir la relació de Gimbernat amb la seva vila natal. Per aquesta raó, diferents especialistes parlaran de la formació acadèmica del doctor, de com era el Cambrils que va conèixer Gimbernat i com va ajudar als pescadors cambrilencs a finals del segle XVIII. També s’ha organitzat una sortida cultural amb l’objectiu de visitar la Universitat de Cervera, per tal de conèixer el lloc on va estudiar el prestigiós cirugià i anatomista i al Museu Pere Virgili de Vilallonga del Camp, dedicat a la memòria del mentor de Gimbernat.

També hi haurà una exposició, realitzada en col·laboració amb el Centre d’Estudis Cambrilencs per tal de commemorar els diferents homenatges que durant 200 anys s’ha realitzat en honor a la seva figura. Finalment, el 19 de novembre, es durà a terme una jornada homenatge de caràcter científic dedicada a Antoni de Gimbernat i Arbós.

Els Cicles de Memòria de Cambrils formen part de les línies de treball de recerca i divulgació sobre patrimoni cultural que desenvolupen tant l’Arxiu Municipal com el Museu d’Història de Cambrils en virtut dels seus objectius. Al llarg de l’any, tant el Museu com l’Arxiu realitzen actuacions ben variades al voltant del patrimoni (conferències, tallers, visites guiades, activitats escolars, assessoraments, atenció a consultes…) però cada tardor el Cicle de Memòria esdevé una cita especial pel que fa als seus objectius i el seu plantejament.

Una ocasió ideal per posar llum a un aspecte de la història de Cambrils que ha quedat en la memòria. Una ocasió per estudiar i divulgar un aspecte de la història de Cambrils. Al llarg de les seves 10 edicions, els cicles han anat tocant diferents aspectes de la història de la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari