Cambrils impulsa programes per millorar la salut dels joves

Una de les novetats és el curs d’educació emocional “Fes el click” per a joves de 14 a 17 anys

17 octubre 2017 16:09 | Actualizado a 20 octubre 2017 11:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Joventut, Eduard Pellicer, han presentat avui les novetats en matèria de promoció de coneixements, hàbits i valors per combatre diferents factors de risc en la salut dels i les joves.

Les accions s’emmarquen en el quart eix del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020.

L’objectiu és promoure la salut de la joventut amb accions que ajudin a evitar riscos, defensar drets col·lectius i lluitar contra totes les causes d’exclusió, convertint els i les joves tant en destinataris d’aquestes actuacions com en agents decisius per a la seva transmissió, difusió i amplificació en la comunitat.

Una de les principals novetats és el curs de gestió emocional “Fes un click” adreçat a joves d’entre 14 i 17 anys que s’oferirà cada dijous de 18 a 20 hores de l’11 de gener fins el 31 de maig.

El programa formatiu gratuït s’ha engegat enguany per complementar el projecte Akadèmia, impulsat pel Màster en Desenvolupament personal i lideratge de la Universitat de Barcelona, que a partir d’aquest curs cobreix la franja d’edat de 18 a 23 anys. La tercera edició d’Akadèmia, que començarà el proper 25 d’octubre, es presentarà demà dimecres a l’Ateneu.

Una altra nova acció són els tallers que oferirà el Punt de Salut a l’Ateneu, un servei que es va posar en marxa el curs passat. Així doncs, enguany, aquest espai adreçat als i les joves s’ampliarà amb una programació de sessions de prevenció mensuals titulada “Diàlegs sense embuts”.

D’aquesta manera, el programa Salut i Escola que desenvolupa l’Àrea Bàsica de Salut als centres d’ensenyament secundari des de fa 10 anys, també arribarà a l’Ateneu Juvenil l’últim dimarts de cada mes. A més, el Punt de Salut continuarà amb les atencions personalitzades per resoldre dubtes, problemes i demandes del jovent els dimarts de 17 a 19 hores.

Durant la roda de premsa, que s’ha portat a terme a l’espai del Punt de Salut de l’Ateneu, també s’ha donat a conèixer la creació artística de la jove cambrilenca Ariadna Roca, estudiant de medicina, que ha decorat una de les parets de la sala a través d’una beca de producció artística. El seu dibuix també s’ha utilitzat com a logotip del Punt de Salut en els fulletons que enguany es repartiran a tots els alumnes dels instituts de Cambrils per promocionar el servei.

Programació de “Diàlegs sense embuts”

Les xerrades aniran a càrrec de la infermera del CAP de Cambrils Joana Abella i se centraran en diferents temes coincidint amb el calendari de dies mundials. El programa ha estat dissenyat en cooperació amb l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Cambrils i el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament.

  • 31 d’octubre: Consum d’alcohol
  • 28 de novembre: Relacions de parella
  • 19 de febrer: infeccions de transmissió sexual
  • 27 de març: salut sexual
  • 24 d’abril: activitat física
  • 29 de maig: tabac
  • 12 de juny: consum de substàncies tòxiques

Comentarios
Multimedia Diari