Cambrils: Un dia bestial a parvulari

Alumnes de P4 del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer van rebre ahir al matí la visita d'alguns membres de la protectora d'animals l'Última Llar de Reus

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una setantena d’alumnes de P4 del Col·legi Cardenal van rebre ahir una visita molt especial. La Flama, la Nina i la Sweet són tres gosses de la protectora d’animals l’Última Llar de Reus que es van convertir en el centre de totes les mirades a les classes de parvulari de l’escola.

Tres membres de la protectora van acompanyar les gosses a les classes amb la intenció d’explicar les històries de cada animal, despertant així la curiositat i la tendresa entre els més petits. En total es van fer tres sessions en classes amb una vintena d’alumnes.

L’objectiu d’aquesta activitat, que es va dur a terme al centre per primer cop, era sensibilitzar els nens de la responsabilitat que implica la cura d’una mascota. Coincidint amb el temari que s’està duent a terme a les classes, la direcció del centre va creure oportú realitzar una iniciativa com aquesta, que també posa l’accent en l’adopció i l’apadrinament dels animals.

L’activitat es va dividir en diferents parts. Per començar, es va fer una introducció i presentació dels tres gossos reals i de tres gossos de peluix amb els que els nens van poder practicar les actituds que cal prendre davant d’un animal. Un cop fetes les presentacions pertinents, una de les membres de l’Última llar va explicar què és un xip i la seva funció.

Per entendre millor l’ús d’aquest element tecnològic, els nens van poder veure de primera mà i utilitzar un lector de xips.

El següent pas de l’activitat va ser un dels més esperats pels nens: es tractava de passejar els gossos. Equipats amb corretges, els nens van poder recórrer la classe amb els animals. En acabar, els membres de la protectora van dipositar a terra diferents excrements de plàstic.

Amb aquesta acció van explicar la importància de recollir les defecacions reals de les mascotes, reforçant així el civisme entre l’alumnat i a la vegada inculcant una norma social bàsica.

Durant la jornada del matí hi va haver temps per a tot, fins i tot per anar al veterinari. Un dels nens assistents es va convertir en el Doctor Miau per una bona estona, qui va explorar les gosses a la recerca de possibles malalties amb un estetoscopi de joguina i una bata especial.

La intenció d’aquest joc no era d’altra que recalcar la importància de visitar el veterinari un cop l’any com a mínim per tal de fer la revisió pertinent de l’animal. En tot moment, els nens de P4 es van mostrar participatius i amb moltes ganes d’acostar-se a les mascotes.

No van faltar tampoc els moments per les carícies i els premis. En fila, els petits van poder tocar els animals, que es van mostrar molt tranquils durant tot el matí.

Premis per a tothom

En acabar la jornada, tothom va rebre diferents premis. Per una banda, els animals van aconseguir llaminadures especials per a gossos, mentre que els nens van recollir una ‘medalla’ que incloïa una invitació a l’Última Llar. Amb aquest tiquet, cada nen podrà visitar les instal·lacions de la protectora, a Reus, on viuen gossos de totes les mides i races.

Darrere d’aquestes invitacions s’hi amaga l’interès per part de la protectora de despertar en les famílies les ganes d’adoptar o apadrinar un animal en un futur a curt o llarg termini.

Comentarios
Multimedia Diari