Concurs per al disseny del cartell de la festa major de Roda que encara no està descartada

L’Ajuntament rodenc no exclou que es puguin celebrar les festes patronals de Sant Bartomeu durant el mes d’agost

01 junio 2020 18:10 | Actualizado a 01 junio 2020 18:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Farem una festa major a mida del que ens permeti l’excepcionalitat de la Covid-19 i d’acord amb les recomanacions del moment per part de les autoritats sanitàries» ha declarat la Teresa Ferré, regidora de Festes de l’Ajuntament de Roda de Berà, en relació a les festes patronals de Sant Bartomeu, al mes d’agost.

Falten dies per a la celebració de la festa major i, de moment, com és costum, la regidoria de Festes ha convocat el concurs per cercar el que serà el cartell anunciador i il·lustrarà la portada del llibret que cada any edita el consistori amb la programació dels actes. Enguany però amb una novetat: «com a deferència als anunciants que sempre ens han donat suport, aquest cop el seu anunci al llibret de festes serà gratuït», subratlla Teresa Ferré.

Fins al 26 de juny

Tornant al concurs del cartell de festa major, recalcar que aquest està obert a tothom que hi vulgui participar, a partir de l’edat de 18 anys, que el disseny estarà basat en la temàtica de la festa i els elements que la caracteritzen a nivell local, fent constar la llegenda: Festa Major Sant Bartomeu 2020 Roda de Berà, del 20 al 26 d’agost.

Les obres es podran presentar fins el dia 26 de juny a la Biblioteca municipal Joan Martorell i el guanyador del concurs es farà públic el dia 2 de juliol. El premi està dotat amb 150 euros.

El jurat es reunirà per fer la valoració de les obres presentades l’1 de juliol, i estarà format per l’alcalde Pere Virgili, com a president; i com a vocals, Teresa Ferré, regidora de Festes; Susana Benítez, cap de Comunicació de l’Ajuntament; Sònia Camí, responsable de Roda de Berà Ràdio; i Ricard Benimeli, responsable de l’Arxiu Municipal. Víctor Blanch, auxiliar del departament de Cultura, actuarà com a secretari.

En el pitjor dels casos, si la pandèmia impedís finalment la celebració de la festa major, el disseny guanyador seria l’utilitzat per al cartell i programa de l’edició de 2021.

En qualsevol cas, ara com ara, i d’acord amb la fase de desescalada de l’emergència sanitària, Teresa Ferré, comenta que en vistes a la festa major «a l’agost podríem celebrar la missa en honor de Sant Bartomeu del dia 24, i també el concert vermut que seguidament es fa a la plaça dels Pins, amb el distanciament social, tractant-se d’una activitat a l’aire lliure».

En canvi, el que sembla que s’haurà de descartar és l’actuació castellera, que preveia la participació de tres colles. Aquesta era una de les principals novetats que s’incorporaven a la festa major d’enguany, tenint en compte que històricament l’exhibició de castells no ha sovintejat en la programació festiva de Roda de Berà.

Comentarios
Multimedia Diari