Condemnen a onze anys de presó l'acusat de matar la seva parella el 2007 a Vila-seca

L'Audiència de Tarragona aprecia l'atenuant de dilacions indegudes molt qualificades pels retards judicials

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L'Audiència de Tarragona ha condemnat a onze anys de presó l'home acusat de matar la seva parella el 2007 a Vila-seca. Al novembre, el jurat popular va declarar José Romera culpable per unanimitat d'un delicte d'assassinat, pel qual la fiscalia sol·licitava 20 anys de presó. En la sentència, el tribunal de la Secció Quarta aprecia l'agreujant de parentiu i l'atenuant de dilacions indegudes molt qualificades, les quals han acabat provocant una reducció de la pena. En concepte de responsabilitat civil, l'acusat haurà d'indemnitzar la filla de la víctima amb 50.000 euros i els dos germans de la dona amb 30.000 euros cadascun. La defensa ha confirmat a l'ACN que recorrerà la sentència al TSJC.

L'home està acusat d'agredir la seva parella la nit del 13 al 14 de maig de 2007 a l'interior d'un vehicle en un descampat proper al bar 'Cuatro Carreteras', al terme de Vila-seca (Tarragonès). La víctima va morir després de passar quatre mesos en coma. Segons el jurat popular, Romera va lligar un cable telefònic al coll de la víctima per immobilitzar-la i estrangular-la, després la va colpejar fortament al cap i la va continuar agredint un cop es trobava ajaguda a terra en condicions d'inferioritat i sense possibilitat de defensar-se ni de demanar ajuda. Posteriorment, l'acusat es va autolesionar i es va dirigir al bar a demanar auxili.

El jurat popular va rebutjar la versió que l'home va apuntar durant el judici, segons la qual s'havia reunit amb la dona per parlar de negocis i quatre individus d'origen sud-americà els van assaltar. A més, els membres del tribunal van afirmar que el 'modus vivendi' de l'acusat és viure de les dones i que el mòbil del crim va ser econòmic. De fet, Romera va obtenir diners de la víctima, li va fer firmar un testament on es reconeixia un deute de 198.000 euros -que la dona va cancel·lar posteriorment- i ella li va comprar un cotxe.

Després de conèixer el veredicte de culpabilitat, la fiscalia i l'advocat de l'Estat van mantenir la petició de 20 anys de presó per un delicte d'assassinat, amb l'agreujant de parentiu i l'atenuant simple de dilacions indegudes -retards en el procés judicial-. Finalment, però, la Secció Quarta de l'Audiència de Tarragona ha apreciat que l'atenuant de dilacions indegudes és "molt qualificat", de manera que rebaixa la condemna d'assassinat fins els onze anys de privació de llibertat.

Comentarios
Multimedia Diari