Creixell organitza el Festival de Novel·la Criminal

L’Ajuntament de Creixell i l’editorial Alrevés, a través de la col·lecció crims.cat, convoquen el I Premi Margarida Aritzeta-Vila de Creixell de novel·la criminal en catalá.

| Actualizado a 06 marzo 2022 19:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Festival se celebrarà els dies 15 i 16 de juliol al municipi de Creixell, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, La Institució de les Lletres Catalanes i altres entitats del Camp de Tarragona, comissariat per l’escriptora de gènere Raquel Gámez-Serrano.

Els objectius de aquest festival són promoure la literatura criminal en català, procurar un espai d’interacció per a totes les editorials que han publicat títols enguany, esdevenir un altaveu per als escriptors del gènere del territori i proporcionar el gaudi d’un entorn privilegiat a través de la cultura.

El format d'aquest festival es diferent, on es combinaran les taules rodones amb música i ball en directe durant el vespre del divendres, on se concedirà el premi de novel·la criminal, i la jornada del dissabte. L’ambientació, eix transversal del festival, recrearà els clubs nocturns de Jazz i els locals clandestins, tan inherents a la novel·la criminal. Unes setmanes abans de la data de la celebració del festival es convocarà una roda de premsa.

 

I PREMI MARGARIDA ARITZETA-VILA DE CREIXELL de novel·la criminal inèdita.

En reconeixement a la trajectòria literària de l’autora tarragonina (més d’una cinquantena de llibres publicats, guanyadora de diversos premis, degana de la Institució de les Lletres Catalanes i Creu de Sant Jordi) i l’única escriptora que publicà en les dues grans onades del gènere. L’obra es publicarà a la col·lecció crims.cat de l’editorial Alrevés. Les bases del premi són els següents:

 1. Hi podran optar novel·les originals escrites en llengua catalana que s’adscriguin al gènere criminal.
 2. L’extensió de les novel·les serà d’un mínim de 120 pàgines i un màxim de 250, escrites a doble espai, amb font Times New Roman 12.
 3. La presentació dels originals es tancarà a les 12:00 del migdia del 10 de juny de 2022.
 4. Les obres es presentaran exclusivament per correu electrònic a l’adreça creixellcrims@gmail.com. S’enviaran dos fitxers, un amb l’obra, sense signar, i un altre amb la plica corresponent on hi ha d’haver nom complet, mail, telèfon, adreça i DNI del participant. 
 5. Només s'admetran obres presentades en Word.
 6. Un cop presentades les obres a concurs no podran ser retirades ni modificades.
 7. La novel·la guanyadora obtindrà un total de 2.000 euros, que correspondran a l’avançament de drets d’autor de la publicació de la novel·la per part de l’editorial Alrevés, a la col·lecció crims.cat, que són aportats per l’Ajuntament de Creixell i s’atorgaran en el moment de la concessió del premi (el juliol 2022).
 8. La novel·la es publicarà abans de la segona edició del festival CREIXELL.CRIMS.
 9. Els membres del jurat seran comunicats abans de la data màxima del lliurament dels originals.
 10. El jurat podrà declarar desert el premi si considera que cap de les obres presentades no n’és mereixedora.
 11. El premi es lliurarà en el decurs del festival CREIXELL.CRIMS 2022, festival de novel·la criminal en català.
 

Comentarios
Multimedia Diari