Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Creixell prepara la seva festa del Santíssim Sagrament

  Les celebracions sempre estan programades a partir del tercer diumenge d’aquest mes de setembre

  07 septiembre 2022 11:59 | Actualizado a 07 septiembre 2022 12:07
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Aquesta festa es feia antigament a la localitat del Tarragonès per celebrar que la verema s’havia pràcticament acabat en uns temps a on el conreu de la vinya era molt important a Creixell.

  En aquesta festa és tradicional la Processó del Pa Beneit pels carrers de la Vila. Els nois i noies porten en unes safates guarnides amb blondes i amb les coques en processó fins a l’església. També porten uns cistells amb vi dolç. El vi i les coques es beneeixen a Missa i són repartits entre tots els assistents, que poden menjar i veure la coca i el vi dins de l’església com un fet excepcional.

  Després de l’Ofici Solemne, es fa la posterior Processó del Santíssim Sagrament pels carrers de la Vila, acompanyats de la cobla i en els darrers anys també de la Coral Santa Rosalia de Torredembarra..

  $!Creixell prepara la seva festa del Santíssim Sagrament

  Quan això s’acaba a la porta de l’església es fa la subhasta de la Coca del Goig i els diners recaptats es donen íntegrament a la parròquia de Sant Jaume de Creixell. Es guarneixen alguns altars durant el recorregut de la Processó. Creixell té també un Ball de Diables que constitueix el Seguici Popular a la Processó i que participen activament a totes les activitats culturals del municipi.

  Creixell té una parella de gegants de la Vila, el Gilmundo i la Minerva. El gegant representa a Artal Gilmundo, el primer Carlà de Creixell que va arribar a la Vila l’any 1083 enviat pel Rei de França per poblar el municipi de Creixell.

  La Geganta Minerva representa d’una part l’herència romana de les nostres terres i principalment la Festa de la Minerva, que es manté viva encara avui en dia i té els seus orígens a Creixell des de l’any 1620.

  Programa d’actes

  Dissabte 17 de setembre

  18:00h Kids Party Show i jocs infantils del Ball de Diables de Creixell a la plaça del Mirador.

  21:30h Correfoc a càrrec del Ball de Diables de Creixell. Inici a la plaça Major, c/Nou, avda doctor Pujol, c/Sant Jaume i finalització davant Cal Cabaler.

  23:00h a la Plaça del Mirador Ball amb el grup musical Ruben’s.

  Diumenge 18 de setembre

  11:30h Processó del Pa Beneït. Sortida des de l’Ajuntament.

  12:00h Ofici Solemne amb l’acompanyament de la Coral Santa Rosalia a l’Església de Sant Jaume. Seguidament Processó del Santíssim Sagrament amb l’acompanyament de la Cobla de Ministrers i la Coral Santa Rosalia de Torredembarra. I tot seguit Subhasta de la Coca del Goig.

  18:30h a la Plaça del Mirador Festa Eivissenca a càrrec de TITUS MUSIC ( vine de blanc ).

  Diumenge 2 d’octubre

  9:00h a la Rambla de les Moreres Vl Trobada de Vehicles Clàssics Creixell. Organitza Amics dels Clàssics Creixell amb la col·laboració del Ball de Diables de Creixell. En cas de mal temps les activitats de BALL es faran al Casal Municipal

  Comentarios
  Multimedia Diari