El futur skate park de Roda de Berà s’ubicarà al costat del Punt d'Informació Juvenil

Així ho van decidir els joves per majoria en el nou procés participatiu engegat per l’Ajuntament.

10 noviembre 2017 18:21 | Actualizado a 10 noviembre 2017 18:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A mitjans del passat mes d’octubre el Punt d’Informació Juvenil (PIJ) va posar en marxa una enquesta entre els joves per tal que decidissin on volien que s’ubiqués el futur skate park.

La regidoria de Joventut va fer una crida, i des del 16 fins el 25 d’octubre un total de 124 joves, 83 nois i 41 noies, van passar per l’edifici del PIJ “La Fàbrica” per dipositar el seu vot dins de l’urna.

El recompte, segons l’informe emès pel departament, el qual es va efectuar amb la presència dels propis joves, va donar com a guanyadora, amb 86 vots, la proposta que ubicaria la pista d’skate al costat del PIJ.

Per altra banda, la proposta que situava el parc al costat del camp de futbol municipal va obtenir 35 vots, i amb tan sols tres vots, la opció a prop de l’Institut.

Com assegurava el regidor de l’àrea de Joventut, Manel González, l’equip de Govern pretén que aquest procés participatiu amb el jovent sigui tan sols un primer pas; “és molt important per a nosaltres conèixer la seva opinió, que siguin partícips en la pressa d’aquesta decisió, perquè al cap i a la fi ells són els usuaris finals d’aquest projecte, i d’aquesta forma garantim el seu èxit”, afirmava González.

De fet, el següent pas serà triar quin serà el disseny de la instal·lació, una decisió per a la qual també es demanarà la implicació dels nois i noies de Roda de Berà, per tal que el projecte s’adapti a les seves necessitats i demandes.

Segons el calendari previst per l’equip de Govern durant el proper mes de desembre es convocarà una reunió amb els joves que hi vulguin participar per tal de presentar-els-hi les diferents propostes viables i que puguin escollir.

El compromís de l’equip de Govern

La idea de construir un skate park va sorgir arran les enquestes que el Punt d’Informació Juvenil va posar en marxa per a la redacció del Pla Local de Joventut.

L’objectiu era obtenir la fotografia més real possible del municipi i de la situació dels joves, per conèixer les seves demandes i les seves necessitats i dur a terme unes polítiques de joventut en consonància amb els resultats obtinguts.

A més a més, a la sessió ordinària del mes d’abril, el plenari va aprovar una moció conjunta, presentada a proposta de Populars-UPR, amb els vots a favor de tots els membres, per a la creació d’una pista d’skate. Durant aquesta sessió l’equip de Govern va proposar un sistema de participació per poder escoltar als joves i incloure l’skate park als pressupostos del proper exercici.

Tal i com assegura l’alcalde Pere Virgili, “hem preguntat als joves, sabem quines són les seves demandes i volem donar-les-hi resposta, per aquest motiu el projecte serà inclòs als pressupostos de 2018” .

Comentarios
Multimedia Diari