El Pessebre dels Estels de la Masia de Castelló se celebrarà els dies 22, 26, 28 i 29 de desembre

VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT. En aquesta 22a edició, hi haurà noves escenes, dos torns d’accés i un circuit més ampli, per evitar cues

17 diciembre 2019 08:00 | Actualizado a 18 diciembre 2019 13:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les persones que visitin el 22è Pessebre dels Estels de la Masia de Castelló, previst per als dies 22, 26, 28 i 29 de desembre, hi trobaran diverses novetats, segons ha destacat l’Associació Masia de Castelló. Aquesta entitat, que és la que l’organitza amb el patrocini de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, ha establert dos torns d’accés al Pessebre, per distribuir els visitants i oferir-los una experiència més gratificant: un a les 18 h; i un altre a les 19 h.

En aquesta edició, s’hi representaran més de cinquanta escenes, amb les quals aquest poble medieval del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant recuperarà, com cada Nadal, la seva vida. Quatre d’aquestes escenes seran noves: la d’un llaurador amb ruc, la d’una sínia manual amb una família al complet, la de l’infern i la d’un pastor de muntanya. També hi haurà un canvi de recorregut, ja que s’ampliarà el circuit, per evitar cues i perquè els visitants puguin veure totes les escenes amb més comoditat.

D’altra banda, la gran carpa que s’instal·lava a l’entrada del Pessebre estarà situada enguany a la part superior, al costat de la sínia, perquè no tingui tant impacte visual. En el lloc de la carpa, hi haurà dues casetes de venda de begudes i de menjar.

Les entrades es poden comprar online a www.masiacastello.cat o a Castelló mateix, en arribar al poble, i tenen un preu de 5 euros, per als nens d’entre 4 i 9 anys; i de 8 euros, per a la resta de públic; per als menors de 4 anys, l’accés serà gratuït. L’entrada inclou un petit berenar, que s’oferirà en la gran carpa.

A més, enguany, l’organització ofereix un nou producte, que és l’Experiència del Pessebre dels Estels, que consisteix a passar el dia al pessebre i fer de figurant com un més. Aquesta experiència té un cost de 40 euros per adult (a partir de 12 anys), 20 euros per nen (de 4 a 11 anys) i és gratuït per a nens de 0 a 3 anys. Es pot contractar fins al 21 de desembre, a través del telèfon 689017854.

Un altre dels atractius d’aquesta edició del Pessebre és el concurs d’Instagram que convoca la Regidoria de Turisme per quart any consecutiu. Les bases d’aquest concurs de fotografia es poden consultar en el web www.hospitalet-valldellors.cat.

Castelló: un escenari amb encant

Com cada any, les persones interessades a visitar el Pessebre caldrà que s’apropin fins a Vandellòs, on se’ls indicarà com arribar amb el seu propi vehicle, per camí asfaltat, fins a l’aparcament, una gran zona condicionada per estacionar els vehicles fàcilment al poble de Castelló.

Castelló és un poble medieval del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, enclavat entre muntanyes, que quedà deshabitat a la meitat del segle XX. La seva decadència física s’aturà quan l’any 1997 es va constituir l’Associació Masia de Castelló i va organitzar el seu primer pessebre vivent.

Poc a poc Castelló, gràcies al Pessebre, ha recuperat carrers, parets, eres, cases i algun sostre, aleshores mig enrunats i amagats sota la vegetació. Però no només ha recuperat el seu aspecte físic, sinó també, cada Nadal, la seva vida, aquella que havia tingut a principis del segle passat, quan hi habitaven prop de 120 persones. Així doncs, a Castelló, per Nadal, hi torna a haver ferrer, baster, llatadores, canyisser, fuster... A l’era hi torna a haver garbes, al forn s’hi sent de nou el flaire del pa acabat de fer, a la taverna s’hi canta novament i el fum dalt al bosc del Tossalet delata la carbonera.

Comentarios
Multimedia Diari