El TS condemna a 20 anys la dona que va matar a la mare a Salou amb 60 ganivetades

Testimonis van revelar que l'acusada s'havia assabentat pocs dies abans dels fets que la mare havia rebut una herència familiar

19 mayo 2017 21:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Tribunal Suprem ha desestimat els recursos de cassació presentats per la defensa de la parella condemnada per matar la mare d'ella a Salou (Tarragonès) el febrer del 2012. En concret, es confirma la condemna de 20 anys de presó a Nathalie Cabello, per matar a ganivetades la seva mare, i de 19 anys i vuit mesos de presó al seu company sentimental, Antonio Pérez. La defensa dels acusats va presentar recurs d'apel·lació al TSJC que també el va desestimar i després van recórrer, per cassació, al Tribunal Suprem. La sentència, datada del passat 8 d'octubre, confirma les penes imposades per la secció quarta de l'Audiència de Tarragona el febrer del 2014.

El tribunal els va acusar d'un delicte d'assassinat, després que el jurat popular emetés un veredicte de culpabilitat. Segons la sentència, els acusats van actuar amb "brutalitat" i una "altíssima violència". El tribunal va imposar a la filla de la víctima l'agreujant de parentiu i va desestimar els atenuants proposats per les defenses. Els acusats també van ser condemnats a indemnitzar al fill de la víctima i germà de l'acusada amb un total de 250.000 euros.

Segons va quedar provat, Nathalie Cabello i Antonio Pérez van matar la mare d'ella, de 69 anys, al seu pis del carrer Tarragona de Salou, propinant-li un cop d'ampolla al cap i clavant-li més d'una seixantena de ganivetades per tot el cos. De fet, els acusats van remenar l'habitatge després de cometre el crim per simular que la dona havia patit un robatori.

Durant el judici, els testimonis van revelar que l'acusada s'havia assabentat pocs dies abans dels fets que la mare havia rebut una herència familiar que ella confiava que també li correspondria. A més, amistats de la víctima van afirmar que la relació entre mare i filla era "tensa" perquè la mare no aprovava el ritme de vida que duia la seva filla ni la seva relació sentimental amb l'altre acusat, Antonio Pérez, a qui considerava una "mala influència".

La parella va negar la seva implicació en els fets i es va situar fora de l'escenari del crim, i va argumentar que havien dormit a casa de l'acusat. Tot i que van compartir coartada, es van contradir en l'exposició d'una part del relat. L'acusada va admetre també que va demanar a una coneguda que l'encobrís dient que havia passat la nit a casa seva. Segons Cabello, ho va fer perquè l'acusat tenia una ordre d'allunyament respecte seu i tenia "por" de les conseqüències de vulnerar aquesta mesura.

Tot i això, ni el jurat popular primer, ni el tribunal de l'Audiència de Tarragona en segona instància, van donar validesa a aquesta versió. Com tampoc ho va fer el TSJC ni ara el Tribunal Suprem. Segons justifiquen, no s'ha demostrat que els acusats anessin beguts i que tinguessin alterades les seves capacitats volitives i cognitives.

Comentarios
Multimedia Diari