El Vendrell celebra el dia de la visibilitat trans amb l'obra Raphaëlle

Aquest acte s’emmarca en el Dia Internacional de la Visibilitat Trans que té com a objectiu reivindicar els drets i la igualtat de les persones trans

| Actualizado a 25 marzo 2022 16:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Regidoria de Polítiques de Gènere i Igualtat i drets LGTBIQ i la Regidoria de Cultura han presentat l’espectacle Raphaëlle al Vendrell, que es representarà al TÀG el proper dissabte 2 d’abril en el marc del Temporada, i que s’emmarca en el Dia Internacional de la Visibilitat Trans.

Aquesta jornada, que es commemora el 31 de març, té com a objectiu continuar reivindicant els drets i la igualtat de les persones trans, perseverant en la lluita contra tota mena de discriminació que pugui patir aquest col·lectiu.

L’obra “Raphaëlle” explica el recorregut vital d’una jove transsexual explicat en primera persona. En aquesta última peça de la trilogia sobre dona, identitat i història de la companyia La conquesta del pol Sud se centra en el recorregut vital d’una jove dona transsexual: Raphaëlle Pérez.

El muntatge es basa en la seva experiència real de canvi de gènere, un camí marcat per la lluita, per la recerca de la identitat, per l’autoafirmació, pel trencament de motlles, pels somnis.

Raphaëlle projecta una mirada, entre la racionalitat i l’emoció, sobre un món en plena transformació, sobre les lluites i les conquestes socials, sobre les minories, sobre l’educació́ que rebem i, en definitiva, sobre els rols que assumim o ens veiem obligats a assumir.

En paraules de la regidora de Cultura, Silvia Vaquero, aquesta és una mostra de la voluntat de l’Ajuntament del Vendrell que “les obres de teatre i els espectacles que es facin en els diferents espais escènics del municipi tinguin sempre un rerefons educatiu i pedagògic i de conscienciació social”.

De la seva banda, el regidor de Polítiques de Gènere i Igualtat i drets LGTBIQ, Christian Soriano, ha posat en valor el fet que des del municipi es faci un acte públic per commemorar el Dia Internacional de la Visibilitat Trans i ha recordat que tan sols fa uns mesos des de la Regidoria també es va posar en marxa la campanya “El Vendrell amb orgull”.

En aquest sentit, des de les regidories de Cultura i de Polítiques de Gènere han explicat que a banda de programar l’obra de teatre, s’ha volgut fer un pas més enllà per seguir visibilitzant el col·lectiu trans, i especialment, per apropar el tema als més joves del municipi.

Per això, s’ha organitzat una xerrada prèvia el dia 31 de març, a les 20 h, a l’Auditori del Tívoli. Aquesta comptarà amb l’assistència de la protagonista de l’obra, Raphaëlle Pérez, així com l’equip directiu.

La regidora de Cultura ha recordat també la proposta dels Bons Culturals: una mesura social amb l’objectiu d’incentivar i estimular el consum cultural entre els més joves. Es tracta d’una promoció pensada per a l’alumnat de batxillerat i cicles formatius al Vendrell. Aquests poden escollir un espectacle de la programació del Temporada i adquirir una entrada al preu de 5 euros.

 

Comentarios
Multimedia Diari