Els hotels de la Costa Daurada esperen una ocupació de més del 75% durant el pont

Els càmpings confien generar 4.000 pernoctacions i les cases rurals de l'Ebre estaran al complet

19 mayo 2017 21:00 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Bones previsions d'ocupació turística a les comarques del Camp i l'Ebre per aquest cap de setmana llarg de la Puríssima. Això sí, pendents de les reserves d'última hora per acabar d'arrodonir el pont. Els hotels de la Costa Daurada ofereixen unes 7.000 places per aquests dies, un 15% del total, i esperen una ocupació superior al 75%, similar a l'any passat. Des de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre comenten que n'hi haurà disset d'oberts i que generaran unes 4.000 pernoctacions. La previsió és encara més positiva a les zones d'interior i en bungalous de fusta, on ronda el 100%. On també penjaran el cartell de complet és a les cases rurals de les Terres de l'Ebre.

La vintena d'establiments de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda que hi haurà oberts durant el pont tenen el cap de setmana "ben ocupat", a l'espera d'assolir una ocupació d'entre el 75 i el 80%, semblant a altres anys per aquestes dates. Pel que fa a les nits de divendres i dilluns, per a les quals encara tenen places lliures, confien que les reserves d'última hora els ajudin "a fer el ple", segons ha comentat la portaveu de l'entitat, Teresa Clavé.

Pel que fa al perfil de visitant, Clavé ha indicat que "ens visita turisme de Catalunya i de l'Estat", un "turisme de proximitat que ve en cotxe", ha especificat. A més, la portaveu ha explicat també que el pont coincideix, enguany, amb la celebració del 'Spanish Open Salou' de balls esportius a Salou. Un certamen que comença aquest divendres i s'allargarà fins dimarts, i que portarà a la capital de la Costa Daurada unes 900 parelles de ball d'una trentena de països diferents.

Càmpings de la demarcació

Aquest pont hi haurà 17 càmpings oberts a tota la demarcació, des de Prades o l’interior de la Terra Alta fins la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. El sector confia en què generaran unes 4.000 pernoctacions, unes xifres similars als anys anteriors. La portaveu de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Anna Frixach, ha apuntat que les previsions d’ocupació als càmpings de zones d’interior són molt més positives que en zones de platja. “Ara la gent pensa més a anar a la muntanya”, ha assenyalat Frixach, que ha dit que l’ocupació a les zones d’interior, sobretot en bungalous de fusta, ja ronda el 100%. 

De totes maneres, els càmpings encara confien en el “client de molt última hora”, segons la portaveu de l’Associació de Càmpings de la demarcació, sobretot aquells clients que vénen en caravanes i autocaravanes. “Com que saben que a aquesta època de l’any normalment no està mai ple, fins i tot poden arribar a no reservar”, ha anotat Frixach.

Pel que fa al perfil dels clients, són “de molta proximitat”, sobretot famílies provinents de l’àrea metropolitana de Barcelona, que solen fer unes estades d’entre 2 i 3 nits com a molt.

Cases rurals de l’Ebre

Les cases rurals de les Terres de l’Ebre ja tenen un 100% d’ocupació per divendres i dissabte i un 50% per diumenge i dilluns. Tot i això, les reserves, que solen fer-se a última hora, i la bona previsió meteorològica pel pont, poden fer que aquest percentatge pugi. “Encara pot caure alguna cosa més”, ha afirmat la portaveu d’Ebrerural, Imma Masià, que ha destacat que, finalment, les perspectives són optimistes perquè primer pensaven que la majoria de visitants optaria per anar a esquiar a causa de la bona previsió de neu. Per tot plegat, en comparació amb el balanç de l’any passat, les previsions de les cases rurals d’enguany són més positives.

El perfil de clients, com passa en càmpings, també són les famílies i algun grup d’amics, la majoria provinents de Catalunya i, en minoria, famílies de l’Estat espanyol.

Comentarios
Multimedia Diari