Empresaris de l'oci nocturn demanen que no es 'criminalitzi' el Saloufest

La Federació catalana d'activitats recreatives musicals (Fecasarm) considera indispensable l'execució de campanyes de conscienciació i informació per promoure les conductes cíviques entre els participants

19 mayo 2017 21:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fecasarm rebutja l'oposició de l'Ajuntament de Salou a la celebració del Saloufest i considera "de vital importància" per al sector de la restauració i oci de la localitat que aquest esdeveniment se segueixi celebrant. En un comunicat, l'entitat remarca que suposa uns ingressos d'uns 5 MEUR, a més de generar ocupació i possibilitar que molts establiments de la localitat obrin les seves portes molt abans de l'estiu. La Fecasarm proposa crear una taula de negociació entre el touroperador, l'Ajuntament, la Generalitat i els empresaris del sector, per arribar a acords sobre aspectes que l'entitat considera que "poden millorar molt la imatge d'un producte que s'està criminalitzant de forma desmesurada".

En aquest aspecte, la Fecasarm remarca que per part de l'empresa I Love Tour caldria millorar el missatge que s'utilitza per vendre el Saloufest i que "es renunciés a autoritzar qualsevol missatge vinculat a festa il·limitada, copes barates, esport boig i nits increïbles", així com també negociar un possible canvi de denominació de l'activitat. Per part dels empresaris del sector, també s'hauria d'establir en el marc d'aquesta taula de negociació, el compromís de no realitzar ofertes que incitin a un consum irresponsable d'alcohol.

Aquesta taula de negociació també serviria, afegeix la Fecasarm, per pactar l'execució de campanyes de conscienciació i civisme nocturn com ara "Maximum Fun, Minimum Disturbance!" que ja s'ha executat els darrers anys a la localitat de Salou i d'altres localitats catalanes, així com també campanyes informatives prèvies a l'arribada dels joves a fi i efecte de que rebin informació acurada de la normativa que cal complir mentre es trobin a Salou, amb informació explicita de les sancions, greus conseqüències i possibles penes de presó en cas que les incompleixin.

La Fecasarm defensa que la majoria de participants es comporten correctament i no se'ls ha de criminalitzar "per la conducta d'uns quants". Per aquest motiu, considera que aquestes mesures preventives, lligades amb una major contundència contra els responsables d'actes incívics, permetran trobar una fórmula que faci compatible la celebració de l'activitat, el benefici dels empresaris, la convivència ciutadana i al mateix temps es generi una bona imatge d'aquesta activitat.

 

Comentarios
Multimedia Diari