Endesa inverteix 184.000 euros per reformar la xarxa elèctrica i millorar el servei a Salou

El passat mes de juny la Companyia ja va desballestar l'última línia aèria que restava a la zona turística de Cap Salou, una llarga reivindicació veïnal

05 septiembre 2021 19:20 | Actualizado a 09 septiembre 2021 17:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Endesa està executant treballs de reforma i millora tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió de Salou, al Tarragonès, amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament als seus clients. L’actuació, que es divideix en dues fases, té una inversió aproximada de 184.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia.

En una primera fase, executada ja aquest estiu, s’han substituït 205 metres de cablejat de 25 kV que ja havia acabat la seva vida útil al carrer de Falset, per un de nou amb més propietats. Igualment, és previst que aquest mes de setembre, en una segona fase, també es canviïn línies antigues per noves escomeses d’última tecnologia: concretament, 195 metres al carrer de Barcelona i 272 al de València.

Igualment, també s’ha renovat tecnològicament un centre de transformació del nucli urbà, al qual s’han substituït les seves antigues cel·les per unes de noves que incorporen elements de maniobra encapsulats en un gas de característiques especialment aïllants. Aquesta nova tecnologia redueix la necessitat de manteniment, ja que s’autoregenera, a diferència de l’oli, que pateix una descomposició gradual. L’aparellatge, completament estanc, té una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i és més segur per al personal tècnic, quan ha d’accedir a la instal·lació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.

Aquestes reformes permetran reforçar la xarxa elèctrica i incrementar-ne la seva seguretat i resiliència, alhora que es disposarà d’unes infraestructures més configurades per atendre possibles incidències i repartir millor, en conseqüència, les càrregues, de manera que s’optimitza el retorn del servei als clients. La nova xarxa ja està a punt per a poder atendre el creixement vegetatiu de Salou, dimensionda per a per a poder atendre eventuals puntes de consum (a l’hivern i a l’estiu, per exemple) i preparada per a donar resposta a nous subministraments que hi pugui haver en un futur.

Aquests no són els únics treballs que la Companyia ha dut a terme al municipi els últims mesos. Sense anar més lluny, aquest mes de juny Endesa va soterrar l’última línia elèctrica aèria de mitjana tensió a 25 kV que restava a la zona turística de Cap Salou, fet que va permetre el desballestament de l’antiga infraestructura, una llarga reivindicació del veïnat i del mateix consistori. Els treballs van suposar llavors una inversió de 57.000 euros i van comportar el desmuntatge de 202 metres de cablejat aeri i 6 suports de formigó amb els seus corresponents aïlladors de vidre.

Tots aquests treballs formen part del conjunt d’actuacions que Endesa promou per a la millora de les seves infraestructures i del subministrament elèctric al Camp de Tarragona, totes elles enfocades a la progressiva adaptació de les instal·lacions de la Companyia a les darreres tecnologies del sector.

Comentarios
Multimedia Diari