Filtracions d’aigua retarden obrir La Violeta a Altafulla

Les previsions apunten que aquest casal municipal podria reobrir portes a finals d’any

12 septiembre 2021 06:10 | Actualizado a 12 septiembre 2021 06:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les obres d’eliminació de les humitats i la instal·lació de cadires mòbils del casal La Violeta d’Altafulla ja estan en marxa. Això vol dir que les previsions apunten al fet que aquest equipament municipal podria reobrir portes a finals d’aquests 2021, atès que el termini fixat per a les obres és d’entre dos i tres mesos, un cop completades aquestes dues de les tres fases que contempa la segona part del projecte definitiu impulsat per l’actual govern municipal de l’EINA.

Per tant, com explica Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora d’Urbanisme, «no arribem a temps per poder estrenar la nova Violeta per la festa major de Sant Martí, al mes de novembre».

Una de les raons per la qual l’execució de les obres s’han allargat en el temps és el fet d’haver d’eliminar les filtracions d’aigua que afecten la cara nord de l’edifici i que es van detectar en la primera fase de les obres de reforma del casal. Per altra banda, cal recordar que un altre motiu de la demora és que l’actual govern municipal va desestimar la disposició de l’anterior executiu, liderat per Alternativa Altafulla, que va projectar i iniciar les obres de reforma de l’equipament, referent a la col·locació de cadires fixes; la modificació resultant contempla la instal·lació de 300 seients amb sistema de bancades mòbils, a més de la protecció de paraments interiors per donar cabuda a activitats a peu dret, dotant l’espai de polivalència.

La fase restant correspon a la sortida d’emergència que cal habilitar a la façana sud de l’edifici. De moment, no hi ha data per iniciar-la perquè l’Ajuntament primer ha d’arribar a un acord amb el propietari del terreny. Malgrat tot, Muntadas admet que «això no serà impediment per obrir, ja que es podran fer activitats a peu dret sense sobrepassar l’aforament permès amb l’actual sortida d’emergència».

Els treballs de remodelació de La Violeta es van encetar a principis del 2019, que en la primera actuació van consistir en la substitució de la coberta, l’aïllament tèrmic extern, la intervenció sobre l’estructura existent amb millora dels espais interiors, dels accessos, la reforma dels vestidors, paviments, revestiments i l’adquisició de nous equips tècnics, entre altres acabats.

Comentarios
Multimedia Diari