Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Fran Morancho, reelegit alcalde de Mont-roig del Camp

Ha tornat a revalidar l’alcaldia amb el suport dels regidors electes del PSC i d’IMM amb qui governarà amb coalició

17 junio 2023 20:46 | Actualizado a 17 junio 2023 20:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fran Morancho ha tornat a ser proclamat alcalde de Mont-roig del Camp, en la sessió constitutiva del nou consistori, que ha tingut lloc aquest dissabte 17 de juny, a la Sala de Plens de la Casa de Cultura de Mont- roig.

Morancho, cap de llista del PSC- CP revalida el càrrec per tercer mandat consecutiu gràcies al suport de 9 dels 17 regidors/es que conformen l’Ajuntament, els regidors i regidores del PSC-CP, i els dos regidors de Plataforma Impulso Miami Mont-roig. Per la seva banda Simó Gras, cap de llista del grup municipal Junts per Mont-roig Miami ha obtingut 4 vots, Irene Aragonès, cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal ha obtingut 2 vots i Juan Miguel Jareño de Vox, 1 vot.

Després de prometre el càrrec, en el seu discurs d’investidura ha volgut agrair a totes les persones que l’han votat i les persones que ho han fet per altres opcions. Ha donat la benvinguda als nous regidors i regidores d’un ajuntament que tornarà a ser paritari amb la presència de nou dones i vuit homes.

$!Fran Morancho, reelegit alcalde de Mont-roig del Camp

En la seva intervenció, Morancho ha afirmat que “el nou ajuntament pren nota de l’alt nivell d’abstenció i ens posem ja avui, 4 anys abans, amb l’objectiu de millorar els percentatges de participació”. L’alcalde també ha agraït especialment el suport a les 1.625 persones que han confiat en la candidatura que encapçalava.

Crida a la resta de grups municipals

En el seu discurs, Morancho també ha volgut agraïr als regidors i regidores d’ERC “per la vostra tasca de control cap a aquest govern que tot just ara recomença. Una tasca que sempre ha estat exigent i dura, però que sobretot ha estat profundament responsable amb aquells assumptes que requereixen altura política perquè són estratègics per al futur del nostre municipi” i també al grup de Junts els ha dit “que tenim l’oportunitat de caminar plegats, també, en aquells projectes estratègics que van més enllà dels colors polítics, doncs suposen futur, noves oportunitats i riquesa pel al conjunt de la població, tot i no tenir el mateix model de municipi”. Morancho ha demanat als dos principals grups de l’oposició “barrar el pas al populisme, al negacionisme, al masclisme, a la LGTBI-fòbia i a la xenofòbia. Espero que puguem teixir complicitats per vetar l’entrada a la política municipal que atempti contra el drets humans i els valors fonamentals de la nostra democràcia”.

Els reptes del municipi

En la seva intervenció, l’alcalde ha recordat que “som un municipi amb dos pobles, i una sèrie d’urbanitzacions que tenen com a referència un o altre nucli principals, allà on tenen els serveis bàsics: educatius, de salut, comercials, institucionals. I a partir d’aquí, a partir d’aquesta visió, aplicarem la gestió més adequada per al municipi bicèntric que tenim”. Morancho s’ha referit als reptes que el municipi té al davant, “reptes que fa molt de temps que treballem des del nostre govern, que com ja hem anunciat, serà continuista. Cal acabar els grans projectes començats. Tenim per endavant una gran aposta per la diversificació econòmica local i la creació d’ocupació, amb la implantació de l’empresa coreana LOTTE als Comellarets, principalment. Però també tenim grans reptes de transformació urbanística i de l’espai públic, la creació de noves grans infraestructures, reptes quant a l’equilibri territorial, la inclusió de les urbanitzacions, la transició energètica i ecològica, la millora del benestar comunitari, la igualtat d’oportunitats, i una visió feminista transversal en totes les polítiques públiques que impulsem”.

L’alcalde ha explicat que el seu equip ja està treballant en un pla de mandat. “Hi estem treballant i esperem que després de l’estiu puguem presentar-lo, aprovar-lo i començar-lo a executar. És un pla que estarà conformat per les línies del Pla Estratègic 2020-2030 que, després dels canvis que ens ha portat la pandèmia i la crisi, continuen sent vigents, així com altres accions que s’han iniciat en el darrer mandat i cal acabar, i polítiques noves que aniran alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha recordat l’alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari