ICV reclama a la Generalitat que faci públics els acords amb CaixaBank sobre els terrenys de BCN World

El Parlament ho va demanar fa quinze dies i avui s'acaba el termini

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La diputada d'ICV-EUiA Hortènsia Grau reclama al Govern el compliment de les decisions parlamentàries. El 22 de gener la cambra catalana va aprovar una moció de la formació ecosocialista que donava un termini de quinze dies perquè el Govern fes públic el conveni amb CaixaBank sobre BCN World, i ahir mateix una esmena, també aprovada, insistia sobre aquest mateix punt. "La Generalitat, però, encara no ha fet res, malgrat que avui acaba el termini". Així ho denuncia la diputada en un comunicat en què assegura que "tots els procediments relacionats amb els casinos i els projectes d'edificació de BCN World han estat opacs des del primer dia. Si no hi ha res a amagar, això és incomprensible".

"El Govern no es pot fer l'orni davant d'una cosa així", ha manifestat Grau, que també ha afegit que "no té cap sentit parlar de transparència si es vulneren els drets dels diputats i les diputades, les mocions parlamentàries i la pròpia llei que regula el capteniment del Govern pel que fa a la informació que s'ha de fer pública". Per aquesta raó, ha recordat a la Generalitat que encara és a temps de complir el que s'espera d'ella, però que falten poques hores perquè s'acabi el termini i encara no ho ha fet.

Grau ja havia demanat aquesta documentació, sense cap resultat, el mes de desembre passat. L'acord del 22 de gener i l'emena d'ahir insten el Govern a fer-la pública "per respecte a les funcions de control del Parlament", i també en aplicació de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Aquests dos mandats, aprovats per la cambra, no han obtingut cap resposta per part de l'executiu.

Comentarios
Multimedia Diari