Interior demana desde el Vendrell canvis legislatius per combatre el top manta

El conseller Jané ha assegurat que els Mossos no abaixen la guàrdia

19 mayo 2017 17:36 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha demanat aquest divendres canvis legislatius per combatre la venda il·legal de top manta, que ha definit com un fenomen que "no està resolt".

"Ha deixat de ser estacional i ara té incidències tot l'any. Requereix un esforç legislatiu diferent al que tenim", ha valorat durant la seva intervenció en unes jornades sobre el fenomen top manta organitzades per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Ajuntament del Vendrell (Tarragona) en aquest municipi.

Jané ha lamentat que els Mossos d'Esquadra tenen competències molt limitades per tractar aquest fenomen i dediquen els seus esforços, sobretot, a investigar "les màfies i les xarxes que exploten la gent".

El responsable d'Interior ha qualificat el top manta com "un fenomen nociu" que ataca la propietat industrial i intel·lectual, genera inseguretat i, a més, perjudica els comerciants.

El conseller ha assegurat que els Mossos no abaixen la guàrdia i ha recordat que aquest any han desmantellat xarxes dedicades a la importació i a les falsificacions il·legals amb "un número important de detinguts".

En presència de l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, el conseller ha fet un oferiment als ajuntaments per coordinar dispositius i estudiar de quina manera cal actuar en cada cas.

Comentarios
Multimedia Diari