Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’eficiència energètica, una prioritat del dia a dia del complex Solimar

El complex hoteler Solimar, situat a Calafell, treballa des de fa anys en ampliar el seu percentatge d’energies verdes per obtenir un millor desenvolupament sostenible i aconseguir la màxima eficiència energètica possible

11 junio 2024 13:05 | Actualizado a 11 junio 2024 13:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A només 50 metres de la platja de Calafell s’alcen 200 opcions d’allotjament en un complex hoteler format per 100 habitacions d’hotel i 100 apartaments. És el complex Solimar, un espai idoni per gaudir de les vacances amb tots els serveis coberts. A més, a Solimar ho tenen molt clar: Avui en dia, l’eficiència energètica és primordial. És per això que, amb l’objectiu posat en ampliar el seu percentatge d’energies verdes per a aconseguir un millor desenvolupament sostenible de la pròpia activitat empresarial, sumat a l’alça imparable dels subministraments, Solimar traça un pla d’inversió per a adaptar-se progressivament a les tecnologies del sector per tal de ser més eficients energèticament.

El primer pas cap a la transició energètica es va fer transformant el 100% de tota la il·luminació a tecnologia led, fet que va afectar a les habitacions, als apartaments, a les zones comunes, al pàrquing i a tots els espais del complex. També es van col·locar variadors de freqüència en tots els motors, com són els que s’utilitzen per a les 2 piscines, per a la calefacció, per a l’aigua sanitària i per a altres instal·lacions en les quals es va reduir el consum en un 60% i en un 90% en el cas de la despesa en il·luminació.

Ja el 2019 es van aïllar tots els tancaments exteriors amb finestrons de doble laminat per tal de minimitzar les pèrdues de temperatura generades pels diferents climes i al seu torn aïllar-se acústicament del soroll exterior.

Un any més tard, el 2020 es va donar el tret de sortida a la primera fase de la instal·lació d’autoconsum fotovoltaica, gràcies a la qual avui dia Solimar disposa d’una instal·lació de 550 m2 de plaques solars. Aquesta dona al complex una potència de 125 kW amb la qual proveeix, en hores de sol, el 60% del seu consum en temporada alta i pràcticament el 100% en temporada baixa. També es va instal·lar un ascensor d’última generació que treballa sempre amb bateries i és 100% autosuficient, de manera que no necessita estar connectat al corrent elèctric.

Paral·lelament a aquestes accions, a Solimar s’ha dut a terme la instal·lació d’aerotèrmies, la tecnologia neta que extreu gratuïtament fins a un 80% de l’energia ambiental de l’aire. El complex utilitza aquesta energia per a tenir les piscines i el jacuzzi calents en els mesos de temporada baixa, permetent ampliar la temporada turística amb uns serveis de major qualitat en determinats mesos.

Accions de futur

Les accions per millorar en el desenvolupament sostenible continuen endavant a Solimar. Així, actualment l’objectiu és continuar ampliant l’autoconsum i la col·locació de més plaques solars hidràuliques per a producció d’aigua sanitària. A més, Solimar disposa d’un projecte per a l’estalvi d’aigua basat en un sistema de descàrregues de cisternes que redueix el 30% del consum, la col·locació d’unes membranes a les dutxes que en reduirien el 25%, la substitució de la gespa natural del jardí per sistemes alternatius i la recuperació del 100% de l’aigua de la bugaderia per a destinar-la a altres usos.

Per una altra banda, s’està preparant la instal·lació d’un sistema de control de temperatures per tota la instal·lació d’aigua sanitària. D’aquesta manera es pot saber la temperatura de l’aigua en tot moment per optimitzar-ne l’estalvi i controlar la legionel·la.

Si bé és cert que suma de totes aquestes tecnologies minimitzen els consums i recursos, també és clau la conscienciació i ajuda dels propis clients. Per aquest motiu, a Solimar se’ls suggereix tips d’estalvi que incideixen directament en la petjada de carboni així com un missatge d’agraïment per la seva ajuda que els clients veuen des del seu propi televisor de l’habitació o de l’apartament.

Aquest establiment forma part de l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre, membre de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació.

Comentarios
Multimedia Diari