Deu joves formaran part de la nova proposta de Joventut “Joves i Lletres” de Cambrils

El departament de joventut ha creat aquest projecte tranversal per donar a conèixer l’obra de joves que escriuen i fan recerca

| Actualizado a 10 abril 2021 12:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils engega el nou projecte “Joves i Lletres” per donar visibilitat a joves que fan recerca,  escriuen i comparteixen les seves motivacions. Deu joves formaran part d’aquesta nova proposta, que ha estat possible gràcies a les aportacions de persones joves cambrilenques, la col·laboració del Departament de Cultura, la Biblioteca i el Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Cambrils. 

El projecte, que relaciona joves, cultura i recerca, ha programat un acte que inclourà la presentació de dos llibres escrits per joves cambrilencs i la nova revista “Joves i Lletres”. La presentació es portarà a terme el dimecres 14 d’abril a les 19:30 hores a la sala d’actes del Centre Cultural de Cambrils, en el marc del programa literari “Dies de Llibres”.  

La presentació de la jornada anirà a càrrec del filòleg català i jove cambrilenc Oriol Teixell. Els llibres que es presentaran són “Cafè molt” d’Albert Cucurull de l’Editorial Sunya i el llibre de prosa i poesia “Renglones de un corazón marchito” d’Adrià Cubells.  

La nova revista  

La nova revista “Joves i Lletres” enceta un suport escrit per joves i enguany estarà protagonitzada per diversos temes dels treballs de recerca del Societat de Recerca que l’any 2020 no es van poder presentar en els debats i ja havien estat seleccionats, així com dos joves d’aquest curs.  El futur de la publicació està obert segons l’evolució que tingui la revista.  L’objectiu del Societat de Recerca era que els i les joves, més experts i expertes en el tema que han cercat i puguin compartir els seus coneixements i reflexions en societat, a partir dels quals es puguin generar debats.  

Les persones joves que presenten els temes dels seus treballs de recerca a la revista són Carla Plaza Sans, Clàudia Mensa Huerta, Juan Carlos Gómez Lazarte, Maria Lis González Mestre, Mariel Touzet Moncada, Marta Cerrato i Franch, i Marina Pamies Recasens. Els i les participants rebran un obsequi de la Universitat Rovira i Virgili que ja dona suport als treballs de recerca amb el Premis URV - Fòrum Trics.  

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha afirmat que des del departament es valora molt el treball realitzat pels i les joves i ha explicat que per aquest motiu no han volgut deixar a ningú fora del projecte i s’han recuperat els treballs de recerca seleccionats l’any passat. La regidora també ha destacat  “el treball transversal i col·laboratiu entre departaments municipals i altres organismes per sumar esforços i recursos pels joves”, seguint les línies del Pla Municipal de Joventut de Cambrils, prorrogat per aquest 2021.  

Comentarios
Multimedia Diari