La jutge imputa l'exalcaldessa del Vendrell pels presumptes sobresous irregulars de la FMC

Entre els citats a declarar també hi ha l'exbatlle de Flix

19 mayo 2017 23:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La jutge del 'cas Mercuri' ha citat a declarar en qualitat d'imputats a principis de març a l'antiga tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Assumpta Escarp i vuit alcaldes més pels presumptes sobresous irregulars de la Federació de Municipis de Catalunya. La jutge cita Escarp el 2 de març, juntament amb l'exalcalde de Balaguer Miguel Aguilar Barril (PSC), l'exalcaldessa del Vendrell Helena Arribas (PSC) i l'alcaldessa de Malgrat de Mar, Conchita Campoy. Un dia més tard estan citats a declarar l'exalcalde de Cerdanyola del Vallès, Antoni Morral (ICV), el de Flix Per Muñoz (ERC), el de Llavaneres Víctor Ros (PP), el d'Argentona Antoni Soy (ERC) i el de Sant Feliu de Llobregat Juan A Váez (PSC).

 

La resolució que ha avançat 'El Periódico' i a la que ha tingut accés l'ACN suposa un pas més en la investigació que està portant a terme la jutge del jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell sobre els suposats sobresous que van cobrar diversos càrrecs de la Federació de Municipis de Catalunya a través de la percepció de dietes. Els imputats rebien una quantitat fixa mensual que la jutgessa creu que podrien ser sobresous.

 

La jutge, que ja va imputar el president de la FMC Manuel Bustos pel mateix cas, havia demanat en un auto anterior que s'investigués Escarp i 10 càrrecs més però abans va sol·licitar al Parlament, el Congrés i el Senat que confirmessin que cap d'ells és actualment diputat. La informació remesa per aquestes institucions explicita que cap dels nous imputats és actualment diputat. En canvi, es notifica que sí que és diputat al Congrés l'exalcalde de Roses Carles Paràmo, que no ha estat imputat a través d'aquesta interlocutòria.

Comentarios
Multimedia Diari