Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Mare de Déu del Carme fa tornar la festa a Cambrils

El localitat gaudirà de processons, havaneres a la platja, sardinada popular i diada castellera

| Actualizado a 05 julio 2022 10:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El programa festiu, que se celebrarà del 13 al 17 de juliol, recupera el format habitual dels actes populars després de dos anys de restriccions per la pandèmia. Enguany hi haurà processó de la Mare de Déu del Carme per terra i per mar, les havaneres tornaran a la platja del Regueral i comptaran amb degustació de rom cremat i el cap de setmana diatònic farà parada a Cambrils.

A més, la programació inclou la XVI Festa de l’Ormeig de Sant Pere, que el 28 de juny es va haver de suspendre pel fort vent; un espectacle de carrer del Cambrileja l’Estiu; la nova obra de la companyia cambrilenca Matito, la sardinada popular a la Llotja de Pescadors, la diada castellera i la ballada de sardanes.

La festa s’iniciarà el dimecres 13 de juliol amb l’animació de carrer Terramar de la companyia Xarop de Canya, dins del programa Cambrileja l’Estiu. L’endemà dijous, 14 de juliol, s’inaugurarà l’exposició de l’Art de la Fotografia Gastronòmica d’Àlex Froloff i Matito oferirà l’espectacle familiar de titelles i ombres xineses “Quan el sol se’n va a la posta”. I el divendres, 15 de juliol, la cantada d’havaneres, que l’any passat es va haver de fer al Parc del Pescador, podrà tornar al seu escenari de la platja del Regueral, on el públic es pot instal·lar amb les seves tovalloles i cadires per escoltar els grups Pescadors de l’Escala i Barcarola.

La Diada de la Mare de Déu del Carme, el 16 de juliol, concentrarà el gruix dels actes. La jornada començarà a les 9 hores del matí amb una sardinada popular a la Llotja de Pescadors. A partir de les 10:30 hores s’ha organitzat la Festa de l’Ormeig que s’havia de celebrar per Sant Pere amb el mateix programa: la demostració de navegació d’art de la vela llatina, la recreació d’oficis antics relacionats amb la pesca tradicional, la tècnica del bol a batre, el desembarcament del peix i la subhasta a l’antiga i el retorn de les embarcacions participants.

L’acte central de la Festa de la Mare de Déu Carme serà la tradicional processó pels carrers del port i pel mar per honorar a la Verge i demanar-li protecció davant els perills més habituals del mar, com ara tempestes i naufragis. La processó canvia d’horari i s’iniciarà en acabar la missa, a les 20 hores, a la plaça de l’Església de Sant Pere per dirigir-se cap al moll de ponent i continuar per mar. Per a participar en la processó s’haurà d’anar abillat amb vestuari típic pescador. Dins la processó no s’admetran acompanyants vestits de carrer.

Enguany la barca de la Mare de Déu i les barques acompanyants es col·locaran a recer del moll de Ponent, davant de la platja de la Riera, i les embarcacions passaran per davant a fer les ofrenes a la Verge. D’aquesta manera es podrà veure millor des del moll de ponent i el passeig de les Palmeres.

Després del desembarcament de la Mare de Déu, la processó fins a la plaça i l’entrada de la Verge a l’església, la Diada del 16 de juliol es completarà amb la ballada de sardanes a la plaça del Pòsit amb la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana, que també ha variat d’horari i començarà a les 22:30 hores.

El programa finalitzarà el 17 de juliol amb la Diada Castellera dels Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-seca i el concert del 15è Cap de Setmana Diatònic a càrrec del Joan Garriga i Carles Belda al Parc del Pescador.

Comentarios
Multimedia Diari