La vaga de treballadors de la UGT de PortAventura alenteix l'accés de visitants i treballadors al parc

El sindicat demana a la direcció del parc temàtic que segui a negociar per acabar amb els sous de 670 euros i les contractacions temporals

19 mayo 2017 22:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El seguiment de la jornada de vaga d'aquest dissabte, convocada pels treballadors de la UGT a PortAventura, està tenint un seguiment irregular. La principal afectació ha estat en els accessos del parc, on alguns piquets han alentit l'entrada dels clients, i també en els accessos dels treballadors. Fonts de la direcció de PortAventura han apuntat que el parc ha estat operant amb normalitat des de mig matí però responsables del sindicat han apuntat que hi ha afectacions en el funcionament d'alguns restaurants i atraccions. El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha rebutjat la nova categoria laboral del nou conveni i ha demanat a la direcció del parc que accepti renegociar.

Les reclamacions que fan els treballadors de la UGT de PortAventura passen per acabar amb "una precarització de les condicions laborals" dels treballadors del parc temàtic, amb la subcontractació i exigeixen que els gestors del complex lúdic apostin per "personal qualificat" i amb condicions de treball "dignes". Les principals demandes són l'establiment d'un salari mínim de 1.000 euros per a tots els treballadors i un mínim de 1.500 treballadors fixes discontinus.

Des de la UGT rebutgen el nou contracte laboral temporal que inclou el conveni -signat per CCOO, d'una durada de màxim tres mesos i amb sous de 670 euros mensuals. "Volem acabar amb aquesta situació que genera la nova categoria professional. El parc té la temporada més alta de quatre mesos i amb dos tongades poden cobrir la practica totalitat dels llocs de treball amb 670 euros. No renunciarem a la fita aconseguida fa anys dels 1.000 euros. Cap conveni per sota dels 1.000 euros", ha reclamat el secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez.

Àlvarez ha demanat a la direcció de PortAventura "negociació, entesa i possibilitat d'acord". "Que es conformin en guanyar, no cal que guanyin moltíssim. Aquest parc per nosaltres és molt important però les condicions de treball de la gent i de l'entorn són més importants", ha apuntat. El líder sindical ha insistit en el referent que ha de ser el parc temàtic al sector. "Com expliquem a un hoteler de Salou o Cambrils que el conveni de l'hostaleria que s'aplica a casa seva, que té 1.300 euros de salari, s'ha de fer compatible amb un altre que té 670 euros", ha apuntat.

Àlvarez ha lamentat que CCOO, que no va signar el conveni de l'hostaleria, hagi acceptat aquestes condicions del conveni de PortAventura però rebutja que la vaga sigui "un estira i arronsa" entre tots dos sindicats. El líder de la UGT a Catalunya s'ha mostrat convençut que es pot recuperar la "unitat d'acció", "que no s'hauria d'haver perdut mai", durant la negociació de les contractes amb empreses de serveis integrals que s'ha de dur a terme ara. Àlvarez ha reconegut que sense CCOO la protesta es veu "debilitada" però ha defensat que calia un lideratge en la lluita pels drets i la regularització laboral dels empleats del complex lúdic. "Els treballadors d'aquest país no estem disposats a treballar per un plat de llenties", ha lamentat.

 

Problema de "dignitat territorial"

El secretari general de la Secció Sindical de la UGT a PortAventura, Paco López, ha recordat a la direcció de PortAventura que si no reaccionen i no s'asseuen a negociar una solució, poden enfrontar-se a "cinc anys de conflictes". López ha insistit que el dels treballadors del parc temàtic "és un problema del territori". "PortAventura és un exemple per a tot el sector i ha de ser exemple de bona regulació laboral i de condicions dignes i farem el que sigui necessari", ha assegurat. "No ens juguem només el futur dels treballadors de PortAventura sinó de tot el sector de l'hostaleria del territori de Tarragona", ha afegit.

 

Baix seguiment segons PortAventura

En un comunicat, la direcció del parc temàtic ha assegurat que aquest dissabte el parc funciona amb "total normalitat" i que el 99% dels empleats s'havien incorporat als seus llocs de treball a dos quarts de dotze. Segons l'empresa, no s'ha notat cap afectació en les reserves dels hotels ni en l'assistència al parc "que ha registrat el nivell de visites habituals" en aquest moment de la temporada.

En canvi, segons el secretari general de la Secció Sindical de la UGT a PortAventura, tot i no poder-ho comptabilitzar, el seguiment de la jornada de vaga ha estat irregular però ha afectat totes activitats, sobretot l'accés, la restauració i les atraccions. "És temerari dir que és un dia normal. No ho és i tindrà afectació a totes les activitats", ha apuntat López.

Representats territorials de la CUP, el PSC, ERC i altres entitats socials del territori han donat suport acompanyat els treballadors de la UGT en la jornada de vaga.

 

Comentarios
Multimedia Diari