L'ACA i Repsol acorden potenciar l'acord per a l'alliberament de cabals ecològics al Baix Gaià

S'ha proposat un cabal de crescuda d'entre 1 i 2 m3/s, un volum que s'alliberarà durant dos dies en els propers mesos

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i Repsol han acordat continuar col·laborant per potenciar i millorar l'alliberament de cabals ecològics del riu Gaià, aigua avall de la presa del Catllar, dins la comarca del Tarragonès. Aquest acord permetrà, per tant, ajustar el recurs alliberat i potenciar la generació de cabals de crescuda, segons ha apuntat la delegació del Govern a Tarragona. Entre els acords presos recentment s'ha decidit alliberar entre 1 i 2 m3/s des de la presa del Catllar en els propers mesos. La mesura es durà a terme durant dos dies consecutius, a ser possible després d'algun període de pluges.

Així s'ha manifestat a principis de mes en la 5a sessió participativa i de seguiment de l'acord entre l'ACA i Repsol per a l'alliberament de cabals ecològics al baix Gaià, que es va dur a terme a l'Ajuntament del Catllar el dia 9 d'abril de 2014.

En aquesta sessió s'ha constatat també que, durant l'any hidrològic 2013-2014, s'ha alliberat cabal ambiental, en concret el 36% de l'aportació d'aigua que va entrar a l'embassament del Catllar. Aquest és l'any hidrològic en què s'ha alliberat cabal ambiental de manera més contínua, ja que ha circulat aigua pel riu un 60% del temps.

Es continua així donant compliment al conveni signat per l'ACA i Repsol fa 5 anys, destinat a recuperar el cabal del tram final del riu Gaià.

Comentarios
Multimedia Diari