L'Ajuntament i la Cooperativa de Cambrils arriben a un preacord per a la compra de l'antic celler

L'immoble centenari alberga el Museu Agrícola de Cambrils, tancat al públic des del 2018

28 septiembre 2020 18:09 | Actualizado a 30 septiembre 2020 06:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajuntament de Cambrils i la Cooperativa Agrícola de Cambrils han arribat a un preacord per a la compra de l'antic celler, situat al carrer del Vi. L'adquisició d'aquest immoble de la cooperativa per part del consistori ha de permetre protegir i conservar un espai de memòria únic i divulgar el passat agrícola del municipi. Des del 1997, l'edifici centenari és la seu del Museu Agrícola de Cambrils, que va tancar al públic el 2018. Amb l'adquisició de l'antic celler es posarà a disposició de cambrilenques i cambrilencs un edifici amb unes característiques arquitectòniques excepcionals i es contribueix a fer memòria de la vida de centenars de famílies pageses de Cambrils durant més d'un segle.

Al mateix temps, es posarà en valor un dels actius d'interès turístic cultural de la vila. L'edifici modernista de l'arquitecte Bernardí Martorell, col·laborador i deixeble de Gaudí, va significar la revitalització del sector agrari

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha afirmat que és una oportunitat única per donar valor, conservar, estudiar, divulgar i difondre el patrimoni històric local i ha recordat la importància del sector agrícola en el teixit econòmic del municipi.

L'adquisició del celler forma part del programa dels tres grups de govern, està inclosa al Pla d'Acció Municipal 2019-2013 i compta amb el suport de diverses entitats veïnals socials i culturals.

Per la seva banda, el president de la Cooperativa, Pau Serra, ha expressat la seva satisfacció per aquest preacord després de més de dos anys de negociacions perquè significarà l'impuls i la reobertura d'un edifici emblemàtic.

Comentarios
Multimedia Diari