Les banderes blaves onegen a les platges de Salou

Certifiquen la qualitat excepcional de les platges de la capital de la Costa Daurada

01 julio 2017 12:06 | Actualizado a 01 julio 2017 12:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb la regidora de Platges, Júlia Gómez, el regidor de Turisme, Benet Presas, la regidora de Salut Pública, Martina Fourrier, el regidor de mobilitat i seguretat ciutadana, David González, i la regidora de manteniment de la ciutat, Mª José Rodríguez, han hissat a la platja de Llevant les banderes que acrediten la qualitat a les platges del municipi.

D’una banda, s’han revalidat les banderes blaves a les platges de Llevant, i la Platja Capellans. També han hissat les banderes Q de qualitat, coneguda turísticament, només està aplicada a aquestes dues platges, Llevant i Ponent, del nostre municipi en tot el litoral tarragoní.

Així mateix, s’ha hissat la bandera ISO 14.001 atorgada a totes les nou platges i cales del municipi. A la hissada de les banderes també hi han estat presents, el sergent de la Policia Local de Salou, així com d’altres serveis que desenvolupen tasques a la platja com membres de la Policia Local i la Patrulla jove, la brigada municipal, l’empresa concessionària de Salvament i socorrisme, Servitur Salvament; a més de la concessionària de recollida de la brossa Urbaser, Valoriza, les empreses de manteniment Rubatec i Moix de jardineria, i el gerent del Club Nàutic Salou.

 

L’alcalde, Pere Granados, ha manifestat que “cada any treballem per millorar la qualitat que oferim a les nostres platges si cales, així com també posar en valor l’espai medioambiental que hi ha al Cap Salou”. Pel que fa a les banderes que s’han hissat avui, Granados, ha explicat que “significa revalidar un any més la qualitat de les platges i, per tant, potenciar l’element principal i amb major atractiu turístic que tenim a Salou com a gran referent i amb una gran sensibilitat amb el medi ambient”.

ADEAC

El distintiu de les Banderes Blaves l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i compten amb la col·laboració de Ports de la Generalitat. Aquest certifica que les platges de Llevant i Capellans han superat els exàmens realitzats per aquests organismes en base a quatre criteris: qualitat de les aigües de bany, Informació i educació ambiental, Gestió ambiental i Seguretat, serveis i instal·lacions.

D’altra banda, també s’ha hissat la bandera Q de Qualitat en les platges de Llevant i Ponent, un reconeixement per part de l’organisme certificador ICTE (Instituto  para la Calidad Turística Española).

Els principals aspectes es tenen en compte per poder assolir aquesta certificació  són: la seguretat, el salvament i els primers auxilis, la informació que es dóna a la platja, la neteja i la recollida de residus, el manteniment de les instal·lacions i els equipaments, els accessos, els serveis higiènics, els serveis de begudes i menjar, lloguer de material i equipament i la gestió del propi sistema. Són les dues úniques platges de tot el litoral tarragoní que compten amb aquesta distinció.

Per últim,  també s’ha hissat la bandera ISO 14.001:04 que oneja a totes les nou platges i cales del municipi. En relació a la certificació mediambiental de la ISO 14.001:04 es tracta del dotzè any consecutiu que s’obté la bandera per a totes les platges del municipi, el que suposa un reconeixement a la gestió mediambiental del litoral salouenc.  

Comentarios
Multimedia Diari