Les empreses de Vandellòs i l’Hospitalet poden demanar ajuts per reduir l’impacte de la Covid-19

El consistori destinarà un total de 359.000 euros a les subvencions per a la contractació de treballadors en atur i als ajuts per al foment de l’autoempresa

01 junio 2020 15:10 | Actualizado a 01 junio 2020 16:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des d’aquest dilluns 3 de juny i fins al dilluns 30 de novembre, les micro i petites empreses del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant poden demanar les subvencions per a la contractació de treballadors en atur que concedeix l’Ajuntament; i els autònoms, els ajuts per al foment de l’autoempresa que també atorga el consistori. A aquests ajuts, el consistori hi destinarà un total de 359.000 euros.

Les sol·licituds dels ajuts i de les bestretes es poden presentar a les oficines municipals d’atenció ciutadana (OMAC) o per internet, a través de la seu electrònica municipal, a la qual es pot accedir mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament (www.vandellos-hospitalet.cat). En el cas de les persones jurídiques, és obligatori fer aquest tràmit telemàticament.

El passat 9 d’abril, recordem, el Ple de l’Ajuntament va aprovar la modificació de les bases de les subvencions per a la contractació de treballadors en atur i del programa d’ajuts per al foment de l’autoempresa, per adaptar-les a la nova realitat socioeconòmica provocada per la pandèmia del coronavirus i la declaració d’estat d’alarma; i reduir l’impacte negatiu de la crisi en l’economia local i en l’ocupació.

La modificació d’aquestes bases permetrà que els autònoms i les micro i petites empreses del municipi que s’hagin vist obligats a cessar l’activitat o a reduir l’activitat en més del 75% dels seus ingressos habituals a causa de l’estat d’alarma puguin beneficiar-se d’uns ajuts directes, a fons perdut.

La quantia màxima dels ajuts per a la contractació de treballadors en atur, per tots els conceptes subvencionables, és de 10.000 euros anuals per empresa. Pels quatre conceptes subvencionables dels ajuts per al foment de l’autoempresa, els autònoms es poden beneficiar d’un màxim de 1.300 euros.

També com a novetat, per satisfer la necessitat de liquiditat urgent que el sector empresarial té en les actuals circumstàncies d’excepcionalitat, les bases de les dues línies d’ajuts preveuen la possibilitat que els beneficiaris puguin demanar una bestreta del 100% de l’import, sense perjudici que a posteriori n’hagin de presentar la justificació en el termini establert en les bases.

En la pàgina web de l’empresa municipal de promoció econòmica de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (IDETSA),  www.idetsa.cat, es dóna resposta a les preguntes més freqüents relacionades amb la modificació de les bases d’aquestes línies d’ajuts i, com a servei a destacar, es facilita uns simuladors perquè tant els autònoms com els petits i mitjans empresaris que contractin treballadors en atur puguin calcular l’import de les subvencions.

L’apartat “Mesures especials provocades per la pandèmia de la Covid-19” del web d’IDETSA conté, així mateix, un calendari dels ajuts i subvencions no només municipals, sinó també estatals i autonòmiques; i uns telèfons de contacte per atendre les consultes dels industrials, els restauradors i els comerciants.

Altres ajuts municipals

Pel que fa als ajuts municipals, a més de les subvencions a les empreses per la contractació de treballadors aturats i dels programa d’ajuts a l’autoempresa, l’Ajuntament també ofereix actualment:

  • Ajuts per a inversions empresarials d’alt impacte
  • Subvencions a la recuperació i comercialització de producte agrari i forestal
  • Incentius a la implantació de projectes innovadors i noves activitats estratègiques per al municipi
  • Noves subvencions destinades a la defensa del productor agrari envers a l´amenaça de la plaga del porc senglar
La informació sobre aquests altres ajuts, als quals l’Ajuntament té destinats un total de 35.500 euros; i sobre els serveis que ofereix Idetsa es pot trobar en altres apartats de la pàgina web www.idetsa.cat.

Comentarios
Multimedia Diari