Més de mil alumnes participen en el pessebre vivent del col·legi Vidal i Barraquer de Cambrils

Els beneficis recaptats durant la representació d'avui i demà es destinaran a Càritas 

18 diciembre 2019 17:53 | Actualizado a 18 diciembre 2019 18:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de mil alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer han organitzat durant dos dies un pessebre vivent solidari. Els beneficis recaptats es destinaran a Càritas. 

Les aules s’han transformat en una quinzena d’escenes del naixement. Centenars de pares i familiars feien cua aquesta tarda als patis del centre per veure la representació que comença amb un concert al teatre on se’ls dóna la benvinguda amb la interpretació de nadales i música en directe.

Després d’aquesta primera presa de contacte els alumnes de 3r i 4t d’ESO són els encarregats de fer de guies als grups de pares.

Fa més d’un mes i mig que la comunitat educativa treballa en la confecció del pessebre, una feina d’equip d’allò més elaborada amb decorats treballats fins a l’últim detall. Els assistents han passat des de la ciutat romana, l’anunciació, la casa de Josep fuster, els pastors, les escenes típiques d’oficis, l’infern, el mercat el cel passant pel camí dels Reis d’Orient fins a la capella de l’església on s’hi representa el naixement amb música en directe.

La directora del centre, Maria Pilar Blas, explica que es tracta d’un projecte molt agraït que dóna l’oportunitat que els grans treballin amb els petits i així se’n responsabilitzen. Per a Blas, el pessebre té la pretensió de «celebrar el Nadal i fer una activitat que agradi a les famílies i faci comunitat (...) quan el fem pensem amb una projecció cap al poble, som una escola molt integrada a la nostra població i moltes de les coses que fem les obrim a tothom perquè puguin venir familiars i també els avis».

Més de 2.000 visitants 

En acabar el recorregut els assistents han pogut gaudir d’un petit refrigeri. L’entrada al pessebre vivent del col·legi té un cost simbòlic de dos euros que es destinen a Càritas, tant el de la parròquia de Sant Pere com el de Santa Maria. Avui han venut més de 900 entrades i per demà dijous, preveuen també que hi passin més d’un miler de visitants, el que qualifiquen de «tot un èxit». 

És la segona vegada que el centre duu a terme una iniciativa com aquesta amb tots els alumnes de l’escola. El primer cop que es van incloure els de cicle infantil va ser l’any 2017 mentre que en anys anteriors ho havien fet només els alumnes de primària i secundària.

Comentarios
Multimedia Diari