Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Mont-roig del Camp posa en marxa els primers pressupostos participatius

La ciutadania podrà fer propostes i decidir en quins projectes d’inversió es destinaran 300.000 euros

13 diciembre 2022 12:20 | Actualizado a 13 diciembre 2022 12:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp engega la primera edició de pressupostosparticipatius, per tal d’aconseguir la implicació directa de la ciutadania en l’elaboració d’una part dels pressupostos municipals.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear un espai de participació on els veïns i veïnes defineixin les seves prioritats pel municipi amb una clara aposta per la cogovernança en la gestió dels recursos públics.

En concret, podran fer propostes i decidir en quins projectes d’inversió volen que es destinin 300.000 euros del pressupost municipal del 2023.

Les fases del procés

La recollida d’idees i propostes s’iniciarà el pròxim 9 de gener i finalitzarà el 30 de gener de 2023. En aquesta fase inicial, qualsevol persona a títol individual oentitatdel municipi, podrà fer propostes de projectes d’inversió. Es tracta detot allò que l’Ajuntament pot construir o adquirir amb una duració prevista superior a un any.

A més de fer referència a inversions, els projectes proposats han decomplir una sèrie de criteris per tal que siguin vàlids: han de ser legals; de competència municipal; concrets i avaluables econòmicament; viables tècnicament i, per últim,han de tenir un interès general.

Les idees es poden fer arribar a l’Ajuntament de forma presencial a través de les OMAC i de les Biblioteques Joan Miró de Mont-roig i Miramar de Miami Platjai de forma telemàtica a través de l’app gratuïta eAgora.

$!Cartell dels pressupostos participatius del 2023. Foto: Ajuntament de Mont-roig del Camp

Un cop finalitzi la fase de recollida d’idees, durant el mes de febrer, una comissió de coordinació tècnica, formada pels serveis tècnics de l’Ajuntament, valorarà i filtrarà les propostes que posteriorment passaran a la votació popular. En la fase de votació, que tindrà lloc del 6 al 17 de març, els veïns i veïnes majors de 16 anys que estiguin empadronats al municipi, podran escollir aquells projectes que volen que s’executin. Es podrà votar presencialment a través de les OMAC i telemàticament a través d’eAgora.

Un cop fet l’escrutini de les votacions, el 22 de març es presentaran els resultatsones donaran a conèixer els projectes guanyadors que s’executaran amb la partida de 300.000 € prevista en el pressupost municipal.

Comentarios
Multimedia Diari