Mont-roig demanarà a Adif la cessió dels terrenys de la via del tren per ser via verda

L’Ajuntament encarrega un estudi per resoldre la mobilitat a la zona que s’alliberarà de les vies

07 enero 2019 17:51 | Actualizado a 19 febrero 2019 14:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Mont-roig (Baix Camp) demanarà dimecres a Adif la cessió dels terrenys per on passa l’actual via del ferrocarril, que està previst que es desmantelli quan es posi en servei la nova variant del corredor mediterrani.

L’alcalde, Fran Morancho, ha recordat que volen convertir l’espai alliberat en una via verda. De moment, el consistori ha encarregat un estudi per abordar el perllongament de carrers, la construcció d’aparcaments o l’obertura de nous accessos a la platja. Pel que fa a la possible implantació d’un tren-tramvia, Morancho ha opinat que el municipi no en necessita seguint criteris de població, però que no hi renunciaran si la Generalitat tira el projecte endavant.

Per aquest motiu, l’Ajuntament es compromet a mantenir la qualificació del terreny com a espai ferroviari. Segons l’alcalde, però, com que hi ha incerteses sobre la possibilitat que el tren-tramvia arribi més enllà de Cambrils, volen adequar la via verda el més aviat possible. “No volem aquest munt de ferro i de pedres que travessa el municipi”, ha insistit Morancho.

De fet, el batlle ha opinat que Miami Platja i l’Hospitalet de l’Infant, amb uns 10.000 residents durant tot l’any, no necessiten un tren-tramvia. A més, ha posat en dubte que la Generalitat estigui disposada a assumir una inversió econòmica tan elevada. Tot i això, ha admès que no els sembla malament si la infraestructura no actua de barrera al municipi.

De moment, el consistori ha encarregat a un equip d’arquitectes un estudi sobre la mobilitat a l’espai que quedarà alliberat. El Ministeri de Foment ha de desmuntar les vies, però també ha de deixar l’espai “com estava abans”, segons ha assenyalat Morancho, per la qual cosa el consistori es vol “avançar” i traslladar-li els seus plans per agilitzar el procés.

L’alcalde ha admès que no disposen d’informació sobre el calendari de la posada en funcionament del corredor del mediterrani i del posterior desmantellament de la via de la costa. Tot i això, ha recordat que tenen el compromís de Foment i d’Adif de començar les tasques quan es posi en servei la nova variant.

Les obres de la travessera de l’N-340, amb un mes de retard

D’altra banda, l’alcalde ha confirmat que les obres de remodelació de la travessera de l’N-340 acumulen al voltant d’un mes de retard i que els vehicles podrien començar a circular-hi entre final de gener i principis de febrer. Morancho ha explicat que la inauguració de la nova avinguda, amb un pressupost de 4,5 MEUR, es farà coincidir amb les festes de Sant Josep, a mitjan març.

L’alcalde vol que la Generalitat se sumi a la Fundació del Mas Miró

Morancho ha tornat a demanar a la Generalitat que s’incorpori al Patronat de la Fundació Mas Miró, que és de caràcter privat i està presidida pel batlle del municipi. “No acabem d’aconseguir la seva implicació”, ha lamentat l’alcalde, qui ha avançat que la consellera de Cultura, Laura Borràs, s’ha compromès a estudiar-ho.

A l’espera de trobar vies de finançament, Morancho s’ha mostrat confiat que les obres de la segona fase de recuperació de la finca comencin entre els mesos d’octubre i novembre. En concret, els treballs han de permetre obrir espais del mas que continuen tancats i fer diversos arranjaments a l’exterior. El Mas Miró ha rebut uns 5.600 visitants des de l’obertura al públic el maig de l’any passat.

 

Comentarios
Multimedia Diari