Operació per desmantellar quatre vivendes de Cambrils dedicades a la prostitució

Agents de la policia cambrilenca, Mossos i Policia Nacional van intervenir quatre pisos de manera simultània el passat divendres al vespre. Durant l’operació és van identificar 15 persones i es van aixecar actes que ara instruiran els serveis tècnics i jurídics de les diferents administracions. Les investigacions van començar fa dos mesos als barris de la Parellada, Eixample Vila i Eixample Port.

14 diciembre 2020 13:38 | Actualizado a 15 diciembre 2020 10:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Policia Local de Cambrils va posar en marxa divendres un dispositiu interpolicial contra la prostitució amb la intervenció de quatre pisos ubicats al centre urbà on s’exerceix aquesta activitat clandestina. L’operació “Milla” es va portar a terme amb agents de paisà i uniformats de la Policia Local de Cambrils, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional de la comissaria de Reus, amb el suport en prevenció de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO)  de la policia de la Generalitat.

El dispositiu conjunt va entrar als quatre pisos a les 19:30 hores de manera simultània i coordinada. En tots els locals es van aixecar actes per infracció a la disciplina urbanística i en un d’ells es van localitzar dos embolcalls amb cocaïna (pendent d’analitzar) i també diners per un import d’uns 4.100 euros.

L’actuació va permetre localitzar i identificar un total de 15 persones, la majoria de les quals d’origen de Sud-Amèrica o Europa de l’Est. Dues d’aquestes persones estan en situació irregular a Espanya i seran objecte de comprovacions i d’expedient per part de la Policia Nacional.

L’operació va finalitzar a les 22 hores sense incidents i a partir d’ara es procedirà a les instruccions de les diferents diligències Així doncs, la tasca policial seguirà avançant i la següent etapa anirà a càrrec dels serveis tècnics i jurídics de les diferents administracions.

Dos mesos d’investigacions

La Unitat de Policia Administrativa i Seguretat (UPAS) de la Policia Local de Cambrils va començar fa dos mesos les gestions per comprovar quin era amb exactitud l’estat real de la prostitució al nucli urbà de Cambrils.

Al llarg del mes d’octubre i principis de novembre es va detectar que hi havia un total de quatre pisos en els quals s’exercia la prostitució. Un d’aquests habitatges era el mateix que va intervenir la Policia Nacional de la comissaria de Tarragona els passat dies 28 i 29 de setembre al barri de la Parellada. Els altres tres pisos estaven ubicats als barris Eixample Vila i Eixample Port, concretament als carrers Andalusia, País Basc i Reus.

A partir de final de novembre i principis de desembre, es van sumar a les tasques d’investigació els cossos de Mossos d’Esquadra i Policia Nacional. Amb totes les dades obtingudes i recopilades, es va acordar per part dels comandaments responsables dels tres cossos de la necessitat d’actuar conjuntament. Per aquest motiu, es va planificar el dispositiu “Milla” amb la finalitat de fer actuacions en matèria tant de policia administrativa, de policia assistencial com en l’àmbit d’estrangeria.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Lluís Abella, ha explicat que la Policia Local va prendre la iniciativa de portar a terme aquestes investigacions després d’un exercici d’avaluació interna arran dels fets succeïts a finals de setembre, que va concloure que calia fer un anàlisi en profunditat de la situació de la prostitució

El regidor també ha afirmat que gràcies a la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Cambrils (POUM) les activitats dedicades a club cannàbics i prostitució tenen moltes dificultats per a obtenir llicència municipal i calia executar aquesta actuació policial per a iniciar els processos administratius i donar la resposta oportuna a aquestes activitats clandestines.

Abella ha explicat que si aquest tipus d'intervenció només es fa en l'àmbit de policia judicial, l'administració municipal difícilment pot posar en marxa els seus serveis jurídics per a instruir els expedients de clausura de l'activitat.  Per tant, «és imprescindible actuar sempre de forma coordinada per part de les diferents administracions si realment es vol actuar amb un mínim d'èxit davant d'aquesta problemàtica». En aquest sentit, el regidor ha destacat la importància de dispositius com el de divendres per millorar la convivència i la seguretat a la ciutat i ha assegurat que hi haurà més actuacions conjuntes i coordinades de la Policia Local amb altres cossos de seguretat.

Finalment, el regidor en nom de l’equip de govern i en el seu propi, ha agraït les nombroses hores, esforç i dedicació dels agents i comandaments en una actuació que era molt necessària.

Comentarios
Multimedia Diari