Paisatges cambrilencs amb ulls de pescador

Oriol Gené, el cambrilenc amb més seguidors a Instagram, mostra una selecció de les seves millors fotografies a l’exposició ‘#miradesCambrils. El procés d’un iger’, a la Torre del Port

09 noviembre 2017 12:08 | Actualizado a 09 noviembre 2017 12:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Cambrils no només és sol, platja i gastronomia. El municipi de la Costa Daurada també té paisatges únics que moltes vegades passen desapercebuts però que ara, gràcies a l’Oriol Gené, es poden veure a l’exposició fotogràfica ‘#miradesCambrils. El procés d’un iger’, a la Torre del Port. L’edifici emblemàtic acollirà fins al 3 de desembre aquesta mostra de les millors imatges que el cambrilenc ha penjat al seu compte d’Instagram @oriolgen31.

«Amb aquestes imatges vull representar una mirada diferent de la ciutat. Certs moments, certes vistes que la gent no hi està pendent quan camina o va amb el cotxe. Cambrils és mar, totes les fotos tenen el mar com a element principal», explica Gené al Diari.

 La seva afició de publicar aquestes imatges a Instagram va començar ara fa cinc anys, i en l’actualitat és el cambrilenc que té més seguidors a la xarxa social, més de 53.000, una xifra que supera amb escreix altres comptes professionals relacionats amb el municipi. «Un dia vaig veure per casualitat aquesta aplicació i vaig començar a penjar fotos amb les etiquetes #igerscambrils i #cambrils. Cada dia treia un paisatge i una setmana que feia mal temps se’m va ocórrer posar un Buda per fer una foto diferent i Instagram la va destacar al seu mur. De sobte vaig incrementar el nombre de seguidors, vaig arribar a 60.000 a l’agost de fa dos anys», apunta.

Precisament, aquesta imatge és una de les 37 que figuren en una exposició on destaquen les postes de sol, un moment complicat de captar, ja que en qüestió de segons canvia la llum per complet. «Instagram és la imatge, el moment, qualsevol instant que vulguis representar. Jo sempre publico a primera hora del matí, per mi, és com dir un ‘bon dia’ des del mar a tots els que em segueixen», afirma l’Oriol.

Pel cambrilenc, un dels millors llocs per fotografiar aquests moments és des del Barlovento -al Club Nàutic-, tot i que també confessa que li agrada molt anar a l’espigó del far verd. «Tenim la sort que a Cambrils tot està a prop», comenta Gené, que fins fa poc treballava com a pescador en una barca d’arrossegament al port i que ara ho ha deixat per a centrar-se professionalment a la fotografia.

Segons explica, la clau del seu èxit també va lligada a la interacció amb els seus seguidors. Cada dia dedica un mínim de dues hores a la xarxa social, retocant les imatges que ha de publicar i contestant els missatges que té a les seves publicacions, ja que és important estar actiu a la xarxa. També des de fa un temps mostra paisatges d’altres municipis catalans, ja que participa en algunes excursions que organitzen els comptes Descobreix Catalunya, Igers Catalonia, Igers Tarragona o Igers Ebre. A més, ha passat de fer fotografies de natura a escenes amb models.

Concurs per promoure la mostra
Totes aquelles persones que visitin l’exposició i deixin constància al seu compte personal d’Instagram, entraran al sorteig d’una fotografia de la mostra i tindran l’oportunitat de fer-se una sessió de fotos a càrrec del cambrilenc, que va decidir fer aquest pas gràcies a la seva germana. «Molta gent no sap què és aquesta xarxa social i volia que els cambrilencs poguessin veure el que fet pel poble. Vull que la gent s’alegri amb les meves imatges», apunta Gené.

Comentarios
Multimedia Diari