Primera cursa internacional, virtual i solidària a favor de la dona a Cambrils

L’ONG El Camí de la Solidaritat organitza, amb la col·laboració de l’Associació Espanyola contra el Càncer, la International Women’s Virutal Race, una cursa solidària que tindrà lloc simultàniament en 35 països com Estats Units o l’Índia

22 abril 2021 05:40 | Actualizado a 22 abril 2021 18:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ONG cambrilenca El Camí de la Solidaritat organitza, amb col·laboració del Projecte Awasuka i de l’Associació Espanyola contra el càncer (AECC), la International Women’s Virtual Race, una cursa solidària i virtual que tindrà lloc de l’1 al 9 de maig i l’objectiu de la qual és reivindicar la lluita de la dona per la igualtat d’oportunitats, especialment en l’àmbit de la salut. En aquesta cursa virtual hi pot participar tothom, ja que El Camí de la Solidaritat considera que tots hem de formar part del canvi.

La International Women’s Virtual Race tindrà lloc a través d’una aplicació habilitada que permetrà que s’hi pugui participar des de qualsevol indret del món.

Els acords als quals han arribat El Camí de la Solidaritat i el Projecte Awasuka amb diverses organitzacions es tradueixen en un abast per a la International Women’s Virtual Race de més de 135 ciutats de 35 països.

Això és possible gràcies a la col·laboració de 180 Degrees Consulting, la consultoria d’estudiants més gran del món, així com d’Erasmus Student Network i de tres Col·legis Majors de Barcelona. Tanmateix, amb l’objectiu d’animar empreses i altres col·lectius a participar, es vol fomentar una competició sana entre entitats, de manera que hi haurà l’opció de mostrar, a banda del ranking personal, un ranking de col·lectius en què figuraran empreses, clubs esportius, universitats i altres entitats que hi participin.

Els fons recaptats amb la International Women’s Virtual Race es destinaran a l’AECC i al Projecte Awasuka, el projecte amb el qual col·labora l’ONG cambrilenca El Camí de la Solidaritat enguany, amb l’objectiu de construir 500 cuines sense fum a Bhimphedi -una àrea rural del Nepal- per, així, tenir un impacte significatiu en la millora de les condicions de vida de les dones nepaleses que són qui, lamentablement, més temps passen a la cuina.

L’ús de cuines sense sistemes de ventilació adequats provoca la inhalació de fum i de substàncies tòxiques, cosa que es tradueix en la mort prematura d’unes 24.000 persones cada any i en malalties respiratòries i càncer per a més de 200.000 nepalesos. La instal·lació d’aquestes cuines sense fum permet millorat la salut de les dones, així com disposar de més temps per a invertir-lo en el treball o en l’estudi, de manera que poden incrementar la seva participació en activitats econòmiques i productives.

Com funcionarà la International Women’s Virtual Race

En conseqüència de les circumstàncies originades per la pandèmia de la COVID-19, la cursa es desenvoluparà de manera virtual a través de l’aplicació Rock The Sport, corrent 5 o 10km o bé caminant 2 o 5km. La quota d’inscripció és de 5,35 euros, i per a participar a la cursa solidària és necessari inscriure’s-hi fent click aquí, enllaç des del qual es pot descarregar també el dorsal de la cursa.

Després de rebre el correu electrònic de confirmació amb el número de localitzador i l’enllaç de l’app, és necessari descarregar-se l’aplicació Rock The Sport en un dispositiu mòbil i introduir el número de localitzador per tal de crear un compte. Els participants podran escollir entre córrer 5 o 10km o bé caminar 2 o 5km de distància de l’1 al 9 de maig, en qualsevol punt del món, fent servir l’aplicació.

Posteriorment, es mostraran els resultats a la web de Rock The Sport perquè cada participant pugui consultar la seva classificació a nivell internacional. Es farà una classificació dels temps de tots els participants i s’entregarà un petit obsequi als guanyadors.

Mariona Gastó, voluntària d’El Camí de la Solidaritat, convida totes les empreses a sponsoritzar la International Women’s Virtual Race. Com a agraïment a les donacions, es regalarà als sponsors un dorsal per cada 5 euros donats, promovent, així, que les empreses puguin dur a terme un esdeveniment diferent per als seus treballadors, tot promovent la salut, la prevenció del càncer i el bon ambient entre ells.

Sobre El Camí de la Solidaritat

El Camí de la Solidaritat va néixer l’any 2013 de la mà de Roger Solà, un cambrilenc de només disset anys que va optar per involucrar-se en causes locals; per exemple, a favor dels nens i nenes amb risc d’exclusió a Cambrils o a favor de la visibilitat d’associacions de malalties minoritàries. L’any passat, El Camí de la Solidaritat va adquirir formalment la condició d’ONG i va decidir fer un salt internacional tot aprofitant el vincle de Roger Solà amb la Universitat Politècnica de Catalunya i l’escola superior HEC París.

Avui dia, El Camí ja no és només el Roger: està formada per desenes de voluntaris de totes les parts del món, organitzats de manera horitzontal i sense jerarquies. Abunden els joves estudiants de diverses branques, com ara el màrketing, els negocis, l’arquitectura o la comunicació, i tots amb un denominador comú: la filantropia i les ganes de sumar el seu granet de sorra per aconseguir un món millor, sense esperar res a canvi. El Camí té l’objectiu de contribuir a una societat més justa, sostenible i igualitària mitjançant un procediment de deconstrucció, aprenentatge i consciència que formem part d’una societat colonitzadora, capitalista i patriarcal.

Comentarios
Multimedia Diari