Protesta comercial contra el Procicat a Salou i la Pineda

Els comerciants organitzen concentracions per demanar a la Generalitat que rectifiqui l'horari actual de tancament dels establiments comercials dels municipis turístics

| Actualizado a 30 julio 2021 12:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Avui, divendres 30 de juliol, a les 22.30 h, els comerciants de Salou i de la Pineda han convocat concentracions a les seves localitats amb la finalitat de protestar contra les restriccions actuals establertes amb motiu de la pandèmia. La concentració de Salou es farà a la Font Lluminosa i la de La Pineda, al passeig de Pau Casals davant de la pineda escultòrica de Xavier Mariscal. Totes dues concentracions compten amb el suport de les associacions Shopping Salou Comerciants i Empresaris i Nova Unió de Comerciants I Empresaris de La Pineda.

Des del 17 de juliol, els establiments comercials dels municipis turístics es veuen obligats a tancar a les 22 h, quan el seu horari habitual de tancament permès és a les 00 h.

Per això, els comerciants consideren un greuge que, en plena temporada turística, s'imposi un horari que els impedeix obrir durant les dues darreres hores de la jornada, quan les vendes representen un 35% de la facturació diària. Precisament, és entre les deu i les dotze de la nit quan molts visitants i turistes acostumen a anar de compres, ja que durant el dia van a la platja o fan altres activitats d'oci.

A aquestes pèrdues, cal sumar les despeses que els comerciants han fet per adaptar-se a les mesures de prevenció del contagi de la Covid, ja que la seva activitat és de les que ofereix més garanties de protecció: control d'aforament, compliment de les distàncies de seguretat, ús obligatori de la mascareta i disposició de gel hidroalcohòlic.

A més, a la mesura d'aquest estiu que els obliga a tancar més aviat se suma al fet que molts comerciants de temporada no van poder treballar durant l’any passat ni van poder optar a cap ajut de la Generalitat.

Comentarios
Multimedia Diari