Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Salou anuncia l’arribada dels fons Next Generation, que invertirà en sostenibilitat

Aquest pla contempla diferents projectes que tenen com a objectiu principal la transformació de Salou en un municipi sostenible, intel·ligent i desestacionalitzat

27 abril 2022 17:19 | Actualizado a 27 abril 2022 17:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Salou ha anunciat avui dimecres, en sessió plenària, que la recepció dels 6 milions d’euros dels Fons Next Generation per posar en marxa el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació, presentat a la convocatòria extraordinària de Sostenibilidad Turística en Destinos del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, és imminent.

Cal recordar que aquest pla contempla quatre eixos, amb diferents projectes, que tenen com a objectiu principal la transformació de Salou en un municipi sostenible, intel·ligent i desestacionalitzat. Un dels projectes és la creació de nous pàrquings dissuasius, el qual ha estat dotat amb 600.000 euros.

Respecte a aquest tema, l’alcalde Pere Granados ha explicat que, de cara a l’estiu, “es preveu condicionar diferents espais, per tal que les persones visitants puguin aparcar, de forma provisional”, mentre es duu a terme la construcció dels nous pàrquings.

Per la seva part, el regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, David González, ha explicat que “l’actuació més immediata, també inclosa en els Fons Next Generation, és l’ampliació de l’actual pàrquing de Pompeu Fabra, que connectaria amb l’avinguda de la Pedrera”.

Punts del plenari

El ple de Salou ha aprovat, per unanimitat, el conveni marc entre l’Ajuntament de Salou i el Consell Comarcal del Tarragonès, regulador de la delegació del servei de recollida d’olis usats d’origen domèstic. Aquest conveni té una durada de 4 anys; i la recollida i transport del servei serà gratuït per a l’Ajuntament.

També ha aprovat, per unanimitat, la rectificació de l’Inventari General de Béns de l’Ajuntament, per anotar-hi l’adquisició de les finques registrals 67635 i 67637, provinents de l’escriptura de reparcel·lació de data 9-7-2021, del PAU S-15 Mirador de Salou. La primera d’elles, és del sistema viari, de domini públic; i, la segona, d’un habitatge unifamiliar aïllat, patrimonial.

El plenari ha acordat, de forma unànime, informar sobre la petició de l’agrupació Radio Taxi de Salou, d’implantar una nova tarifa al servei urbà de taxi prestat amb vehicles de més de cinc places, inclosa la de la persona que condueix. Es tracta d’un suplement tarifari, per a aquest any 2022, de 4,30 euros, a partir de la cinquena plaça, en vehicles de fins a 9 places de capacitat.

Pel que fa a assumptes d’Hisenda i Gestió econòmica, s’ha aprovat el conveni regulador de la delegació de l’exercici de funcions de l’àmbit del tram local dels Fons per al Foment del Turisme.

L’objecte del present conveni és regular la delegació de l’exercici de les facultats municipals en relació amb la destinació d’una part dels recursos obtinguts per l’Ajuntament en la seva participació en el Tram Local de l’Impost sobre Estades en Establiments Turístics, que serà destinada, mitjançant una subvenció nominativa a la FEHT, com a eina de col·laboració publicoprivada, a la promoció en els mercats emissors estratègics de la destinació.

Aquest punt de l’ordre del dia ha comptat amb els vots a favor dels grups municipals SUMEM PER SALOU, PSC, C’s i PP; i l’abstenció dels regidors/es d’ERC.

Comentarios
Multimedia Diari