Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Salou es vol convertir en un municipi inclusiu

Des de diumenge, 24 d’abril, acull amb èxit, les jornades de convivència 2022 de l’ONCE

| Actualizado a 29 abril 2022 10:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Salou acull, amb èxit, des de diumenge, 24 d’abril, les jornades de convivència 2022 de l’ONCE. Dimecres, a la tarda, la plaça de les Comunitats Autònomes va ser la seu de la celebració “Catalunya, al paladar”, on més d’un miler de persones van poder gaudir d’un tast dels productes gastronòmics més típics de Catalunya, com la botifarra a la brasa amb pa torrat, els fruits secs, el cava, els embotits i la rebosteria.

Les persones assistents van arribar a la plaça a ritme de xaranga. A més dels tastos, la jornada gastronòmica va comptar amb un repertori musical d’havaneres.

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que la presència a Salou dels participants a les jornades de convivència de l’ONCE “representa un repte per continuar avançant cap a la consolidació d’un municipi turístic inclusiu; adaptat a la diversitat de les necessitats i capacitats; adequat a les condicions de mobilitat, tant dels nostres residents com dels visitants”. Així, “volem ser un referent d’espai públic exemplar en accessibilitat universal, per, en definitiva, oferir una ciutat hospitalària, còmoda, amable i habitable per a totes les persones que pateixen alguna disfunció o discapacitat visual”.

En relació al turisme, segons ha assenyalat, “hem iniciat el camí per anar consolidant Salou com una destinació vacacional i d’oci moderna i competitiva” i “que ha fet una gran aposta per aquells projectes i models de gestió turística i urbana que ens situïn en la primera línia del turisme intel·ligent, sostenible i responsable, comprometent-nos amb la renovació i transformació de l’espai públic, recuperant la ciutat per a totes les persones”.

Dimecres, a la tarda, l’alcalde va saludar, personalment, el president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda; i el delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí, amb els quals va intercanviar punts de vista sobre el turisme inclusiu. Granados va assistir a l’acte de la plaça de les Comunitats Autònomes acompanyat de diversos regidors i regidores de Govern, com Julia Gómez, Xavier Montalà, Hèctor Maiquez i Pedro Madrona.

Salou, al cupó de l’ONCE del dia 26 d’abril de 2022

Aquest passat dimarts, dia 26 d’abril, l’alcalde va rebre de mans del president Miguel Carballeda, i també d’Alberto Durán, vicepresident del Consejo General de l’ONCE, una imatge emmarcada del Cupó que l’organització va dedicar a Salou. En aquest sentit, 5,5 milions de bitllets van difondre la imatge del municipi turístic per tot el territori.

L’acte va tenir lloc, en el marc de l’assemblea dins de les XXXIII Jornades de Convivència UP 2022, a través de l’organització de la Unidad Progresista de la ONCE, al Centre de Convencions de PortAventura, que va reunir unes 2.000 persones amb discapacitat visual i d’altres tipus, amb els seus familiars, acompanyants i gossos pigall, ensinistrats per guiar persones cegues o amb deficiència visual greu.

Cal dir que a Catalunya, les jornades de l’ONCE s’han organitzat quatre vegades i Salou ha estat bressol tres cops, perquè “és una ciutat gran, que ens acull molt bé, que té moltes possibilitats, i que ofereix molts serveis per a les persones”, segons manifestacions d’Enric Botí.

Comentarios
Multimedia Diari