Salou exigeix celeritat en l'inici de les obres de la nova estació

L'Ajuntament demana a Foment un calendari i terminis d'execució davant la proximitat de la posada en marxa del Corredor del Mediterrani

19 mayo 2017 19:33 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Salou exigeix màxima celeritat en l'inici de les obres de la nova estació ferroviària. La Junta de Govern Local de l'Ajuntament salouenc ha aprovat aquest dimarts al migdia un acord pel qual se sol·licita a la Direcció General de Ferrocarrils de l'Estat un calendari de la licitació de les obres de connexió del municipi de Salou, així com també de la nova estació. El municipi demana que els treballs s'executin de forma immediata, davant la proximitat de la posada en marxa del Corredor del Mediterrani. Amb aquest trasllat d'acord, Salou requereix formalment que es marqui l'inici de les obres de construcció de la nova estació ubicada al final del Passeig del 30 d'octubre. El projecte ja preveu la connexió del municipi amb el Corredor del Mediterrani, a més de la creació d'una estació fi de terme a l'actual baixador de Port Aventura, segons manifesten fonts municipals.

Així, en l'escrit es recorda com "l'any 2004 i pel que respecta a Salou, es van redactar dos projectes constructius corresponents a la fase I i fase II del tram Estació de Vila-seca-Estació de Salou-Port Aventura, que permeten i preveuen la total connexió ferroviària del Corredor del Mediterrani amb l'estació Salou-Port Aventura, tant en ample ibèric com en ample internacional, i tant en direcció València com en direcció Barcelona". 

A més, en l'acord també se sol·licita "davant d'aquesta imminència que fa urgent emprendre les actuacions previstes al municipi de Salou, l'establiment d'un 'planning' pressupostari amb calendari i terminis d'execució, per tal que l'estació de Salou-Port Aventura segueixi operativa amb una adequada connexió". 

En aquest sentit, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que "requerim a Foment perquè adjudiqui les obres de l'estació de Salou, ubicada al final del Passeig 30 d'octubre, així com les obres de connexió de Salou amb el Corredor del Mediterrani". "Tot això ja està previst al projecte aprovat per part de l'Estat i el que demanem i requerim és que no deixin passar més el temps, Salou vol la connectivitat amb Barcelona i amb tota Europa a través del Corredor del Mediterrani, ja que Salou com a primera destinació de Catalunya de sol i platja ha d'estar connectada", ha afegit l'alcalde. 

Així mateix, el document aprovat per la Junta de Govern Local recorda que amb data 20 de maig de 2011 es va signar per part de l'Ajuntament de Salou i Adif un protocol per fer els estudis urbanístics, tècnics i econòmics que han de permetre desenvolupar i finançar diverses actuacions, amb els beneficis resultants dels aprofitaments urbanístics dels terrenys que s'alliberaran. Aquestes eren la construcció d'una nova estació, l'estació de Salou-Port Aventura, que connectarà amb el Corredor del Mediterrani mitjançant un nou ramal, el desmantellament de les instal·lacions ferroviàries actuals al seu pas pel nucli urbà de Salou, i la urbanització dels terrenys alliberats de les vies, amb una gran avinguda de serveis, segons el projecte redactat i aprovat de l'Eix Cívic.

Comentarios
Multimedia Diari