Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Silenci i respecte a la processó de Torredembarra

Enguany, la reducció del recorregut fa que la processó durés mitja hora menys, amb la novetat del pas del Natzaré restaurat

29 marzo 2024 22:26 | Actualizado a 29 marzo 2024 23:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A les vuit del vespre va sortir de la plaça de l’Església la processó del Sant Enterrament de Torredembarra. Al toc de corneta del Capità Manaies, el veterà Antoni Roig, els Armats de la Confraria de la Creu, amb els seus 29 soldats, van marcar el pas d’una processó que va transcórrer de forma ben fluida. La màxima presència de públic, torrenc i visitant es va concentrar, en silenci i respecte, a la plaça del Castell, al carrer Ample i també a les places de la Font i de la Vila.

L’expectació del públic es va accentuar en veure desfilar el pas del Natzarè, interès justificat pel fet d’haver estat recentment restaurat al taller Avall de Reus. El pas del Natzarè va ser creat per ser transportat sobre rodes, quan en realitat fa 24 anys que es dut a espatlles.

A continuació, el sempre impactant grup de penitents, portadors dels símbols de la Passió i mort de Jesús, els quals van donar pas a la Creu del Sant Crist, portada pel Cos de Portants de la Confraria de la Creu. El següent misteri en desfilar fou el Sant Sepulcre, amb la seva corresponent i ben nodrida banda de timbalers. Va tancar la successió dels misteris el de la Dolorosa, acompanyada de la bandera principal de la Confraria de la Creu, que és l’entitat que organitza la processó, conjuntament amb la parròquia de Sant Pere. El seguici processional va cloure amb la participació del clergat i representants municipals, acompanyats de la banda de Ministrers.

Per acabar, l’entrada del Sant Crist de la Confraria de la Creu, al temple parroquial de Sant Pere. El toc de silenci del capità Manaies ordenà l’acatament de la cohort romana, que custodià la imatge fins que el poble fidel acabà de desfilar per venerar-la, després d’una hora i mitja de processó, aproximadament uns trenta minuts menys que els altres anys. El motiu és que enguany, amb caràcter experimental, ha transcorregut per un itinerari més curt que l’habitual.

Comentarios
Multimedia Diari