Torredembarra celebra el primer ple telemàtic el dia 7 de maig

Es portaran a aprovació un seguit de mesures econòmiques per ajudar a pal•liar la situació.

27 abril 2020 16:43 | Actualizado a 27 abril 2020 16:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Torredembarra té previst celebrar el seu primer ple telemàtic des que es va decretar l’estat d’alarma per la pandèmia de la Covid-19 el pròxim 7 de maig.

Es portaran a aprovació un seguit de mesures econòmiques per ajudar a pal•liar la situació. Aquestes mesures es tractaran en la comissió informativa que tindrà lloc el pròxim 30 d’abril. Així ho ha explicat l’alcalde, Eduard Rovira, a la junta de portaveus que s’ha celebrat aquest matí, com cada dilluns.

El regidor d’Hisenda, Josep Maria Guasch, ha comentat que es tracta d’un primer paquet de mesures encaminades a la població en general i d’altres específiques per ajudar el sector econòmic de la Torre.

A grans trets, les mesures són les següents:

  • Modificació del calendari fiscal: S’endarrereix al segon semestre de l’any el cobrament de l’IBI urbà i rústic, l’impost de vehicles, l’IAE, els residus industrials i l’entrada de vehicles (guals).
  • Taxes d’ocupació de la via pública: No es cobraran mentre no hi pugui haver ocupació amb motiu de les mesures per lluitar contra la Covid-19.  A partir que es pugui fer efectiva l’ocupació i fins a final d’any hi haurà una reducció del 90 %.
  • Escombraries industrials: No es cobraran durant el període que els negocis estiguin tancats i sense activitat. Durant la resta del any en què ja puguin obrir, tindran una reducció del 50% de la taxa.
  • Altes d´activitats: Reducció del 50% de la taxa. Canvi de titular d´activitats: Reducció del 90% de la taxa.
  • ICIO d´obres per les reformes, adequació i millores per les activitats econòmiques: Reducció del 90%.
A part d’aquestes primeres mesures per ajudar el sector econòmics, el regidor d’Hisenda, Josep Maria Guasch, ha avançat que es disposarà d’un fons d’ajudes, via subvenció de 50.000 euros, tot i que es preveu que aquesta xifra es pugui anar incrementant.

També es preveu realitzar una sèrie d’accions per a la dinamització i promoció econòmica de Torredembarra de forma conjunta entre les regidories de Comerç i de Turisme l’últim trimestre de l’any, recuperant la realització d’algunes de les activitats que s’han hagut de suspendre.

A més, cal tenir present que l’Ajuntament de Torredembarra ha tingut superàvit l’exercici 2019 la qual cosa permetrà destinar fins a un 20 % de l’import a ajuts socials que s’aniran definint i anunciant.

Les diferents regidories treballen per dissenyar ajuts en els diferents sectors de les seves competències.

Comentarios
Multimedia Diari