Torredembarra reforça la Unitat de Mediació de la Policia Local

El regidor de Governació, José Garcia, s'hi ha compromés en la segona edició de la Jornada celebrada avui a la ciutat.

07 noviembre 2017 18:52 | Actualizado a 07 noviembre 2017 18:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Torredembarra potenciarà la Unitat de Mediació de la Policia Local i hi destinarà més mitjans. Així ho ha explicat el regidor de Governació, José García, en el marc de la segona Jornada de Mediació Policial que té lloc avui al municipi. Cal recordar que fa tot just un any que es va crear aquesta unitat i que prop del 50 % dels expedients oberts s’han resolt amb acord entre les parts.

El regidor José García ha destacat que cal gestionar els conflictes evitant la judicialització i que la mediació és un camí a potenciar.

Sobre aquesta qüestió, el sotsinspector cap de la Policia Local de Torredembarra, Miguel Ángel Marchal, ha explicat que la jornada serveix per donar a conèixer punts de vista i experiències en l’àmbit internacional, estatal, català i local. També s'ha mostrat favorable a la mediació com a font de resolució de conflictes i per la prevenció abans que la reacció.

Concretament, el balanç del primer any de la Unitat de Mediació de la Policia Local de Torredembarra és el següent: entre el mes d’octubre de 2016 i fins a l’actualitat, la Unitat de Mediació ha registrat 27 expedients, dels quals 11 van concloure amb un acord signat, 3 es troben en procés de seguiment de l’acord signat, 3 més resten pendents de mediació, i 10 no van poder iniciar el procés per disconformitat amb les condicions de la mediació o per trobar-se, el fet en qüestió, denunciat en un altre estament.

Pel que fa les causes d’aquests 27 expedients, la majoria corresponen a problemes de convivència veïnal, dins dels quals destaquen les queixes per sorolls, límits de finques i poda d’arbres. En menor mesura, s’han atès conflictes entre associacions i comunitats de veïns, així com reclamacions per deutes impagats.

La inauguració de la jornada també ha comptat amb la presència de l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; el director territorial dels Serveis d’Interior, Joan Carles de la Monja, i la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begoña Curto.

Comentarios
Multimedia Diari